Félmeztelenül mászott be a rendőrség udvarára egy afgán férfi Budapesten - videó

Vágólapra másolva!
Egy 25 éves férfi félmeztelenül mászott be a VII. kerületi rendőrség udvarára. Mint kiderült, a zavartan viselkedő afgán a Keleti pályaudvarnál keveredett verekedésbe, onnan menekült be a rendőrségre. Vélhetően kábítószert találtak nála.
Vágólapra másolva!

A VII. kerületi rendőrkapitányság udvarára mászott be egy férfi július 28-án délután szakadt pólóban. A zavartnak tűnő sétálgatót egy bűnügyi technikus látta meg. Amikor látta, hogy észrevették, el akart menekülni, kimászott a kerítésen.

A rendőrök utánaeredtek, többször felszólították a férfit, hogy álljon meg, de nem engedelmeskedett. Aztán sikerült megállítaniuk a szakadt pólóst, akiről annyit lehetett tudni, hogy külföldi, nem beszél magyarul és nem voltak nála iratok.

A nyomozás során kiderült, hogy a 25 éves afgán jogszerűen van az országban. A Keleti pályaudvar közelében, egy kocsmában verekedett össze valakivel, onnan menekült be a rendőrségre, az iratait és táskáját a kocsmában hagyta.

A holmijai között kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök, ami megmagyarázhatja zavart viselkedését. Az anyagot lefoglalták, most szakértő vizsgálja.

A rendőrség kábítószer birtoklásának gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen, a kocsmai verekedés ügyében garázdaság miatt indítottak nyomozást.