Több millió forintot sikkasztott el egy debreceni közös képviselő

illusztráció, pénz, sikkasztás, lopás 
 Credit,Cards,On,Laptop,Keyboard,,Close,Up cards,data,concept,privacy,global,protection,danger,laptop,virus
Credit cards on laptop keyboard, close up
Vágólapra másolva!
Egy debreceni közös képviselő 3 millió forintot sikkasztott egy társasháztól. A lopás a leváltása után derült ki, korábban hamis iratokkal igazolta a ház megtakarítását.
Vágólapra másolva!

A férfi 2012-től kezdve volt az egyik debreceni társasház közös képviselője volt. 2018 szeptemberében a lakók megszavazták, hogy cseréljék le. Egy új közös képviselőt választottak helyette.

A férfi nem adta át a jogszabályoknak megfelelően 30 napon belül az új közös képviselőnek a társasház működésével kapcsolatos iratokat és

a házipénztárban tartott több mint 3 millió forintot, hanem ellopta azt.

illusztráció Forrás: shutterstock

A társasház lakói már 2016-ban azt kérték a férfitól, hogy tájékoztassa őket a ház pénzügyeiről. Ekkor hamis okiratot készített, amit független könyvvizsgálói jelentésként tüntetett fel és azt a látszatot keltette, hogy a jelentést egy független cég könyvelőjének a munkája.

A dokumentumban az állt, hogy a társasház gazdálkodása, pénzkezelése szabályos, és hogy több mint 3,5 millió forintos megtakarítással rendelkeznek.

Ezt az iratot a férfi bedobta a lakók postaládáiba és a közgyűlésen is bemutatta.

Az ügyészség a férfi ellen sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat. Azt javasolják, hogy ítéljék felfüggesztett börtönbüntetésre és tiltsák el a közös képviselői munkától.