Saját magával került ellentmondásba Fekete-Győr András

FEKETE György; Cseh Katalin
Budapest, 2019. május 26. Cseh Katalin, a Momentum listavezetője és Fekete-Győr András, a párt elnöke a Momentum eredményváró rendezvényén a fővárosi Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Nem indítanak vizsgálatot Cseh Katalin céges ügyeivel kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Ellentmondásba keveredett a Momentum elnöke saját magával, hívta fel rá a figyelmet a Hír TV. Fekete-Győr András még márciusban a Hír Tv Magyarország Élőben című műsorában elszámoltatást ígért annak a momentumos képviselőnek is, aki jogosulatlanul vagy a politikai kapcsolatai révén uniós támogatáshoz jutna.

Fekete-Győr András és Cseh Katalin Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ezzel szemben a Pride-on azt mondta, hogy nem indítanak vizsgálatot Cseh Katalin céges ügyeivel kapcsolatban. Ahogy arról a hír TV is beszámolt, a Momentum EP-képviselőjének köréhez tartozó cégek 4,8 milliárd forint uniós támogatást kaptak.

A márciusi felvétel, 10:05-től:

A hétvégén látványos infografikában foglalta össze a PestiSrácok.hu a Cseh Katalinhoz köthető cégháló szálait, amelyek gyakran a határon túlra nyúlnak. A lap összeállította azoknak a cégeknek a listáját, amelyek részt vettek a Pannónia Nyomda Kft. körüli telephely-keringőben, és amelyek a Cseh család üzleti vagy személyes kapcsolatai révén részt vettek a momentumos politikushoz kötődő cég(ek) gazdagodásában.