A kalocsai nyomozók közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítanak két román férfit.

Egy 35 éves és egy 26 éves román férfi július 30-án késő este egy bátyai vendéglő előtt garázdálkodott. Mivel hangosak és agresszívek voltak, az egyik lakó hívta a polgárőröket. Olyan gyorsan a helyszínre értek, hogy még ott találták a férfiakat. Kulturált viselkedésre szólították fel őket, mire a románok rájuk támadtak.

Fenyegették, szidták a polgárőröket, és ebben egy nő is segítségükre sietett.

törött sörösüvegForrás: Police.hu

A csoport tagjai lökdösték, bántották a polgárőröket, akik elszaladtak, de a támadók nem hagyták ezt annyiban. Törött sörösüveg darabokkal a kezükben utcákon keresztül üldözték őket, egészen  addig, amíg a rendőrök meg nem érkeztek.

Akkor rátámadtak a járőrökre is, ellenszegültek az intézkedésnek és lökdösődtek.

A két férfit elfogták, a nőnek viszont sikerült elszaladnia. Őt még keresik. 

több bűnjelet is összegyűjtöttek a verekedők ellenForrás: Police.hu

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják a 35 és 26 éves támadókat, akiket kihallgatásuk után őrizetbe vettek. Kezdeményezték az ügyészségnél letartóztatásuk indítványozását. A járőröket ért támadás miatt a Kalocsai Rendőrkapitányság hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt tesz feljelentést a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészségen.