5 millió 628 ezer a beoltottak száma, 26 új fertőzöttet regisztráltak itthon

Koronavírus, COVID, Covid–19, vírus, járvány, oltás, vakcina, védőoltás, 2021.06.05. Nagykálló, Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adag, második oltás,
Nagykálló, 2021. június 5. Erdélyi Ágnes pszichiáter főorvos beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Sántha Kálmán Szakkórházában kialakított oltóponton Nagykállóban 2021. június 5-én. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
26 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon kedd reggelre, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 672 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 2 beteg, így az áldozatok száma 30 029 fő - közölte a kormányzati tájékoztató portál. 
Vágólapra másolva!

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 749 461 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 30 182 főre csökkent. 77 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen - írják.

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed,

ezért kérjik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg!

Elsőként Magyarországon van harmadik oltás

Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni. Eddig 20 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és közel 4 ezren már fel is vették azt.

Az idősotthonokban is már zajlik a harmadik oltások beadása.

A delta vírusmutáns terjedése a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább. Forrás: MTI/Balázs Attila

A delta vírusmutáns terjedése a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább. Őket arra kérjik, hogy regisztráljanak oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztrációt követő pár napon belül már időpontot is tudnak foglalni.

Emellett fontos, hogy

azok is megerősítsék a védelmüket, akik az év elején kapták az oltást.

Ők már a harmadik oltásra is tudnak időpontot foglalni. Aki nem tud interneten foglalni az oltásra, az a háziorvosánál is kérheti a harmadik oltás beadását. Az időseknek, krónikus és legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás.

Jelenleg is tart a nemzeti konzultáció, amely keretében a kormány kikéri a magyar emberek véleményét a járvány utáni életről,

többek között a gazdaság újraindítását, a munkahelyek védelmét, és a családok további támogatását érintő kérdésekben. A konzultációs kérdőív online is kitölthető.