A Gyurcsány-show miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely egy német lapnak adott interjúban kijelentette, hogy „a menedékkérők jogainak a biztosítása erkölcsi kötelességük" és a hat baloldali párt programjának a része is, de ezt egyetlen plakátra sem fogják ráírni, mert „ezzel nem nyerhetik meg a választást". Vagyis Karácsony - nyilvánvalóan véletlenül - elszólta magát: Gyurcsány miniszterelnök-jelöltjeként a bukott miniszterelnök politizálását folytatja, vagyis hazudozni fog a kampányban, a baloldal megint el akarja titkolni, mire készül.

Ahogy arról az Origo beszámolt, Karácsony Gergely a német liberális Die Zeitnak adott interjújában kijelentette, hogya menedékkérők emberi jogainak garantálása Magyarországon a hat párt alkotta ellenzéki szövetség alapprogramja.A Gyurcsány-show miniszterelnök-jelöltje hozzáfűzte: Ez közös konszenzuson alapul, ebben nincs vita.

Karácsony Gergely főnöke, Gyurcsány Ferenc társaságábanForrás: MTI/Balogh Zoltán

A Die Zeit újságírója ekkor visszakérdezett: a migránsok jogai valóban prioritást élveznek-e a baloldalon?

Karácsony pedig azt válaszolta: megmondom őszintén, ezzel a témával nem nyerhetjük meg a választást. Majd arról beszélt, hogy a menedékkérők jogainak a biztosítása erkölcsi kötelesség és programunk részét képezik, de ezt nem fogjuk feltenni semmilyen választási plakátra.Arról, hogy egész konkrétan milyen jogokat biztosítana az általa mindvégig „menedékkérőknek" nevezett migránsoknak, Karácsony egyáltalán nem beszélt - vagyis a konkrét terveket el akarja titkolni.

A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal lelepleződött: megint hazudni akarnak a kampányban, most éppen azt akarják eltitkolni, hogy kormányra kerülésük esetén beengednék a migránsokat Magyarország területére.

Ezt támasztja alá Karácsonynak egy idén májusban, a brit baloldali The Economistben megjelent interjúja, amelyhez olyan kép volt csatolva, hogy KARÁCSONY MÁR ÁTVÁGTA A DÉLI HATÁRON LÉVŐ KERÍTÉST.

Ahogy az köztudott, KARÁCSONY HATÁROZOTTAN ELLENEZTE, HOGY AZ ORBÁN-KORMÁNY KERÍTÉST ÉPÍTSEN A DÉLI HATÁRRA, ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY MEGVÉDJE AZ ORSZÁGOT A MIGRÁNSÁRADATTÓL.

A hatalomra kerülésük esetén a baloldali pártok tehát beengednék a migránsokat Magyarországra, efelől senkinek nem lehet kétsége, függetlenül attól, hogy Karácsony a főnökéhez, Gyurcsányhoz hasonlóan mit állít erről a magyar nyilvánosságban - ez most már bebizonyosodott ismét.

Karácsony eltitkolta, hogy Gyurcsánynak dolgozott

Azt, hogy választások előtt hogyan kell hazudni és hazug ígéretekkel kampányolni Karácsony a főnökétől, Gyurcsány Ferenctől tanulhatta. Karácsony ugyanis 2002 és 2008 között a Miniszterelnöki Hivatal munkatársa volt, azaz a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányoknak dolgozott, de ezt a hat évet a főpolgármester egyszerűen kihagyta az önéletrajzából.

Gyurcsány és Karácsony együttműködése természetesen 2008 után is megmaradt, hiszen kiderült, hogy KARÁCSONY CÉGE, A SOCIAL REPORT BT. TÍZ ALKALOMMAL, ÖSSZESEN MINTEGY 21,5 MILLIÓ FORINTOS MEGBÍZÁST KAPOTT A GYURCSÁNY-KORMÁNYTÓL, UTOLJÁRA 2009-BEN, TEHÁT GYURCSÁNY FERENC LEMONDÁSA ELŐTT.

Érdekes, hogy a cégadatok szerint 2002-ben volt a bt.-nek utoljára bevétele, vagyis ezeket az összegeket eltitkolták, valahova máshova könyvelték el (ha elkönyvelték).

Feltűnő, hogy ezek az évek máig nem szerepelnek Karácsonynak a Párbeszéd honlapján található önéletrajzában.

Forrás: https://karacsonygergely.hu/rolam/

Karácsony a Social Report Bt. állami megbízásai idején a Mediánnak is dolgozott kutatásvezetőként, EZ A CÉG 2006 ÉS 2010 KÖZÖTT 716,5 MILLIÓ FORINT ÁLLAMI MEGBÍZÁST KAPOTT GYURCSÁNYÉKTÓL.

Lássuk csak, hogy Karácsony főnöke, Gyurcsány Ferenc milyen hazugságokkal bukott le még 2006-ban.

Az őszödi beszéd

Az, hogy Gyurcsány Ferenc végighazudta a kormányzását ma már mindenkinek világos. A bukott miniszterelnök őszödi beszédében (2006. május 26.) be is ismerte:
Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.

Gyurcsány tudta még ezt fokozni:majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel meg este.

Mivel Gyurcsány és a kormány vezető tagjai végighazudták a kampányt, sok szocialista frakciótag számára is csak Őszödön vált világossá, hogy óriási bajban van Magyarország. Több százmilliárd forint hiányzik a költségvetésből.

A MÁSODIK GYURCSÁNY-KORMÁNY 2006. JÚNIUS 9-ÉN TETTE LE A HIVATALI ESKÜT, MAJD NEM SOKKAL KÉSŐBB BRUTÁLIS MEGSZORÍTÁSOKAT TARTALMAZÓ CSOMAGOT JELENTETTEK BE.

A megszorításokat Gyucsány azzal a cinukis kommentárral jelentette be, hogynem kell félni, nem fog fájni.Ezt követően átlagosan 30 százalékkal emelkedett a gáz ára, növelték a villamos energia árát, emelték az áfakulcsot, a jövedéki adót és a munkáltatói járulékot is. Az intézkedéseknek viszont itt még nem volt vége. Szintén bejelentették, hogy 2008-tól tandíjat kell fizetni, és 2007-ben bevezetik a vizitdíjat és a kórházi napidíjat is.

AMIKOR PEDIG A MUNKAADÓK AZ ADÓEMELÉST KRITIZÁLTÁK, GYURCSÁNY ŐRJÖNGVE EZT MONDTA: „EL LEHET MENNI MAGYARORSZÁGRÓL! ITT LEHET BENNÜNKET HAGYNI, KÉREM SZÉPEN! TESSÉK! LEHET MENNI!"

A magyar lakosságnak leginkább a gázáremelés fájt, noha Lendvai Ildikó akkor MSZP-frakcióvezető korábban még azt állította: Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse. Nem lesz gázáremelés.Lendvai amúgy ma Karácsonyt támogatja.

Hollik István: A baloldal továbbra is bevándorláspárti

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója is reagált Karácsony lebukására.

Karácsony Gergely megerősítette: a baloldal továbbra is bevándorláspárti, de ezt el akarják hallgatni a választók elől! – írta.

Hollik huzzáfűzte: Miközben a déli határon rekordokat dönt a határátlépési kísérletek száma, miközben illegális bevándorlók szervezetten támadják meg a magyarokat védő határőröket, Karácsony Gergely, a baloldal pajzsra emelt bajnoka, fontosnak tartotta biztosítani a nyugati sajtót és szövetségeseit arról, hogy a baloldal továbbra is bevándorláspárti.

Persze bátorságuk továbbra sincs ezt nyíltan felvállalni, mert még azt is elkotyogta, hogy inkább ezt nem reklámozzák.

Úgy látszik, hogy semmi nem változik baloldalon – zárta bejegyzését a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Karácsony szavaira Bayer Zsolt publicista, újságíró a Facebookon reagált.

Karácsony egy nappal az interjúról megjelent cikkünk után szánalmas magyarázkodásba kezdett a Facebookon, amiben valójában semmit nem cáfolt, sőt - nyilván az interjú után kénytelen volt - elismerte, hogy a határkerítéshez (a tranzitzónába) érkezett migránsokat beengedné.