Kegyetlenül kivégezte áldozatait egy 18 éves fiatal. A fiút két idősebb ismerőse fogadta be, mert megsajnálták, hogy nincs hol laknia. Gyakran ittak együtt, sokat is veszekedtek. Az egyik vita odáig fajult, hogy a fiú éjjel rátörte az ajtót a házigazdára, majd 4-5 csapással agyonverte egy baltával, a jobb karját pedig csonkolta. Lakótársával ugyanezt tette. A tinédzser maga hívta ki a rendőröket.

A gyilkosság még 2020 áprilisában történt  Diósdon. A 18 éves fiú maga hívta fel a rendőröket azzal, hogy megölte két barátját egy baltával, kihallgatásán mégis mindent tagadni próbált.

Kiderült, a fiatal férfit sajnálatból fogadta be a ház tulajdonosa. Az akkor 18 éves férfi haragudott az őt - állítása szerint - korábban bántalmazó ismerőseire, ezért 2020. április 24-én éjjel magához vett egy 17 cm élhosszúságú fejszét. Felébresztette a már alvó házigazdát, majd 4-5 ütést mért a fejére és a nyakára, valamint csonkolta a jobb karját. Ez után átment a másik szobába, felkeltette a 65 éves lakótársat, majd 4-5 fejszecsapással megütötte. Mindkét áldozat a helyszínen meghalt - írja a rendőrség.

Helyszínelés a diósdi háználForrás: Police.hu

A férfi a gyilkosság után egy közeli benzinkúton alkoholt, csokoládét és energiaitalt vett, majd visszament a házhoz. Onnan hívta a központi segélyhívó számot és bejelentette, hogy baltával halálra verte két lakótársát.

Bár a fiatal férfi azt állította, őt rendszeresen verték az ismerősei, az orvosi vizsgálat nem találta bántalmazás nyomait a testén. A kirendelt orvosszakértő véleménye szerint a férfi beszámítható, magatartására rossz személyiségfejlődés és antiszociális magatartás jellemző, bosszú által vezérelt cselekménye direkt, sivár és előre megtervezett volt.

A gyilkos jelenleg is letartóztatásban van, a kettős emberölés ügyét átadták az ügyészségnek.