Egy évre felfüggesztette az eljárást a Nyíregyházi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, akinek póráz nélkül sétáló kutyájától egy másik kutya megijedt, az emiatt kialakult vitát pedig erőszakosan rendezte.

Június 26-án napközben sokat ivott egy kutyás férfi. 22 óra körül Nyíregyháza központjában, a Kossuth téren póráz és szájkosár nélkül sétáltatta a border collie fajtájú kutyáját, részeg volt.

A kutya meglátott egy kisebb testű spánielt, amelynek gazdája az egyik teraszon lévő asztalnál beszélgetett barátnőjével.

A férfi kutyája a spánielhez ment, mire annak gazdája ezt támadásnak vélte, és a kiskutyát az ölébe vette azért, hogy távol tartsa a nagyobb testűtől. Mindezt látva a szomszéd asztalnál ülő külföldi férfi a nő segítségére sietett. A fekete-fehér kutya felé rúgott a levegőbe, hogy elkergesse. Ekkor ért az asztalhoz a gazdája, aki felbosszantotta magát a mozdulaton.

Előbb lefejelte a külföldit, majd a teraszon több asztalt és széket is felborított.

A férfit garázdaság miatt hallgatták ki a nyomozók. Az ügyészség a büntetlen előéletű és megbánó magatartást tanúsító támadóval szemben az eljárást egy évre felfüggesztette, melynek eredményes elteltével az eljárás megszüntetése várható.