Közzétette vagyonnyilatkozatát Gyurcsányné, aki a férje által megrendezett választási show keretében vallott a vagyonáról. A bukott kormányfő felesége elképesztően gazdag, luxusháza, luxusnyaralója és kimagasló fizetése mellett 200 millió forintot spórolt össze. 

A Blikk szerint a DK uniós képviselőjének vagyonbevallása azért is érdemelhet különös figyelmet, mert a hivatalos adatok szerint ő az egyik leggazdagabb magyar politikus. Arról nem is beszélve, hogy a politikusok hozzátartozóinak vagyonnyilatkozatai nem nyilvánosak, ezért senki sem tudhatja, hogy milyen vagyontárgyak vannak a képviselők és kormánytagok házastársai vagy gyerekei nevén. Gyurcsányné bevallásában

  • két ingatlant is feltüntetett, ő az egyedüli tulajdonosa az Apró-villaként elhíresült rózsadombi 400 négyzetméteres háznak, ahol Gyurcsánnyal együtt élnek, és közösen tulajdonolják a kötcsei, 267 négyzetméteres nyaralót;
  • egy autó is szerepel, eszerint egy hibrid Toyota RAV4-et lízingel;
  • megtakarításairól is írt, ezek szerint 199 millió 882 ezer forintja van az értékpapírszámláján. Ezzel egyébként a parlamenti képviselőknél is az élbolyban lenne, mivel csak öt honatyának nála több spórolt pénze. Egyikük pont a férje, Gyurcsány Ferenc, aki listavezetőként 1 milliárd 51 millió forinttal rendelkezik.
  • fizetését is ismertette. Uniós képviselőként 8990 eurós fizetést és 4576 eurós költségtérítést kap, ami összesen közel 4,8 millió forintnak felel meg. Mint a Blikk megjegyzi, ebből nem okozhat gondot az 59 millió forintos jelzáloghitel törlesztése sem, amit a férjével közösen vettek fel a kötcsei házukra.
  • szerepel Gyurcsányék családi cége, az Altus Zrt. is, igaz a vállalkozásnak nem ment olyan jól, mint a korábbi években. 

Ebből is az látszik, hogy

Gyurcsányné magyar viszonyok között példátlanul gazdag, és bár kommunikációjában szereti magát a szegények pártfogójának beállítani, a valóságban luxuséletmódot folytat. 

Kirívóan gazdag GyurcsánynéForrás: Facebook

Kérdőjelek Gyurcsány bevallásában

Minden bizonnyal ennél is több pénze lehet a Gyurcsány családnak. Ahogy az Origo elsőként számolt be róla, Gyurcsány Ferenc az elmúlt években fokozatosan vett ki több mint kétmilliárd forintot a családi cégnek számító Altus Portfólióból. 

DK elnöke, a baloldal vezetője mára teljesen kiürítette az egykoron tőkegazdag vállalkozás kasszáját, de nem csak ez az érdekes. A kinyert pénznek ugyanis nyoma veszett, a mai napig nem lehet tudni hova, mire ment ez az óriási összeg.

A témával ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesebben.