Karácsony Gergely egy német lapnak adott interjúban kijelentette, hogy „a menedékkérők jogainak a biztosítása erkölcsi kötelességük" és a hat baloldali párt programjának a része is, de ezt egyetlen plakátra sem fogják ráírni, mert „ezzel nem nyerhetik meg a választást". Magyarán: kiderült, hogy Karácsony Gyurcsány miniszterelnök-jelöltjeként a bukott miniszterelnök politizálását folytatja, vagyis hazudozni fog a kampányban. Karácsony az Origón az interjúról megjelent cikke után szánalmas magyarázkodásba kezdett, amiben közölte, hogy „a tranzitzónában lévő menedékkérőkkel szembeni gonoszságnak véget kell vetni". Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a közösségi oldalán reagált erre, kiemelte, hogy tranzitzónák már rég nincsenek. A Gyurcsány-show miniszterelnök-jelöltje tehát ismét hazudott.

Ahogy arról az Origo itt és itt számolt be, a tanzitzónák már tavaly megszűntek. 

Miután Karácsony a Zeitban adott interjújában a bevándorlás pártjára állt és lebukott, kínos magyarázkodásba kezdett – mondta Hollik István.

A Fidesz kommunikációs igazgatója felhívta rá a figyelmet: Azt mondja, hogy véget kell vetni a tranzitzónákban folyó kegyetlenségnek... nos...

Ha már a Fővárossal nem foglalkozik, legalább az alapvető tényekkel kellene tisztában lennie miniszterelnök jelöltként:

  • nincsenek már tranzitzónák,
  • a menedékjogi kérelmet a szomszédos ország magyar külképviseletén kell beadni.

Karácsony lehet, hogy jobban járna, ha felhagyna a kínos magyarázkodással... – emelte ki Hollik István.