A dunaújvárosi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a 31 éves nővel szemben, aki november 3-án bódultan vezetett, és balesetet okozott Velence és Adony között.

November 3-án délután baleset történt a Velence irányából Adony felé tartó 6208-as számú úton.

Egy nő, és két éves utasa is könnyebben megsérült, miután három autó összeütközött.

A Fejér megyei nővel szemben eljárást indítottak a rendőrök. A helyszíni szemle során a rendőrök arra gyanakodtak, hogy a nő vezetés előtt nyugtatókat vett be, ezért mintavételre magukkal vitték.

A rendőrök gyanúja beigazolódott: az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a nő vezetés közben bódult állapotban volt. A sofőr szervezetében kimutatott nyugtató koncentrációja ugyanis meghaladta a toxikus értéket.

Nyugtató miatt ütközött a nőForrás: Police.hu

A dunaújvárosi rendőrök a napokban zárták le a nyomozást, amelynek iratait a napokban adták át az ügyészségnek vádemelési javaslattal.

A rendőrök felhívják a közlekedők figyelmét, hogy az alkohol, és a bódító szerek használata már kis mennyiségben is hátrányosan befolyásoljaa  biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására csökken az észlelési idő, tompulnak a reflexek, növekszik a baleseti kockázat. Aki részegen, vagy bedrogozva veszet, nemcsak saját, hanem mások életét is veszélyezteti - írja a Police.hu.