Elképesztő összegbe került Karácsony Gergely helyettesének luxusnyaralása

Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely helyettese, a városüzemeltetésért (magyarán a főváros vagyonáért) felelős Tüttő Kata legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy luxusüdülés keretén belül a világ leggazdagabb embereinek körében felkapott Zakynthos szigetén kilovagolt a tengerből. A Ripost cikke szerint egy ilyen „lovaglás" ára meghaladja a 200 ezer forintot. Az Origo megkérdezte Tüttő Katát, hogy a luxusüdülése, illetve ezen belül a tengeri lovastúrája pontosan mennyibe került, illetve, hogy nem gondolja-e, hogy a luxus életmódja éles ellentétében áll a pártja, az MSZP és főnöke, Karácsony Gergely kommunikációjával? Karácsonyék ugyanis azt állítják, hogy ők a magyar lakosság 99 százalékát képviselik. A baloldali pártoknak is feltettük a kérdést, mennyire tartják elfogadhatónak Tüttő viselkedését, de csak a Momentumtól és a Jobbiktól érkezett reakció, az sem válasz volt. Érdemes megemlíteni, hogy Tüttő Katának 15 ingatlanja van (kettőben résztulajdonos) és 54 millió forintot tart állampapírokban.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelöltjének, Karácsony Gergelynek a helyettese, Tüttő Kata (MSZP) egy görög luxusszigeten, Zakynthoson nyaral.

Forrás: Origo

A városüzemeltetésért (tehát a főváros vagyonáért) felelős dúsgazdag főpolgármester-helyettes valamiért úgy érezte, hogy egész Magyarországnak tudnia kell, hogy ő milyen luxus körülmények között nyaral, ezért vasárnap

a nyilvános Instagram-oldalán közzé is tett egy videót arról, ahogy kilovagol a tengerből.

A videó közzététele után néhány órával Tüttő vagy a közösségi oldalát kezelő valamelyik munkatársa eltávolította, de a videán megnézhető.

Tüttő a világ leggazdagabb embereinek a kedvenc luxusüdülőhelyén nyaral

Arról ír a Ripost, hogy a baloldali CNN a világ leggazdagabb embereinek luxushobbijaként emlegeti a Tüttő Kata féle-tengeri lovastúrákat.

Egy-egy ilyen lovaglás alkalmából úgy kényeztetik a gazdagokat, mintha „királyi fenségek" („treated like royalty") lennének.

Forrás: Ripost

Az elit körében népszerű tengeri lovastúrákra az alábbi és azokhoz hasonló képekkel csalogatják a milliárdosokat, akik a tengeri lovaglást a fényűző, magamutogató luxus megnyilvánulásának tekintik.

Forrás: Ripost

Magyarán, a világ milliárdosainak az egyik gyülekezőhelye Zakynthos. Karácsony Gergely helyettese, Tüttő Kata nyilvánvalóan azért választotta a luxusszigetet, hogy ő is ennek és ehhez hasonló méregdrága hobbinak hódolhasson.

Azért nagyon drága egy-egy tengeri lovastúra, mert speciálisan kiképzett lovak, vízálló felszerelés, különleges helyszín kell hozzá.

A világ milliárdosai adnak arra is, hogy csak telivér lovakra üljenek, ezek értéke is minimum 50-100 millió forint között van.

Forrás: Ripost

A vízi lovaglást egyébként a brit arisztokrácia hozta divatba, Nagy-Britannia tengerentúli területein, például a Bahamákon és Bermuda szigetén, innen terjedt el az elit körében.

Forrás: Ripost

A Ripost felhívta az egyik ilyen vízi-lovastúrákat szervező görög irodát, akik azt válaszolták, hogy

egy többórás luxuslovaglás a tengerben minimum 216 000 forintnak megfelelő euróba kerül.

Ez az összeg sok magyar ember teljes egy havi bérét jelenti.

Nem árulja el Tüttő Kata, hogy mennyibe került a luxusüdülése

A témával kapcsolatosan az Origo megkereste Tüttő Katát és valamennyi baloldali pártot.

Tüttő Katának azt írtuk: A görög Zakynthos szigeti luxusüdülése, illetve ezen belül a tengeri lovastúrája pontosan mennyibe került? A Ripost információi alapján csak a tengeri lovastúra ára meghaladja a 200 ezer forintot.

Továbbá, VIP-szolgáltatást vett-e igénybe, illetve magánstrandon pihent-e a Zakynthos szigetén a többi tehetős vendéghez hasonlóan, mivel a parton senki sem látszik.

Az Ön főnöke, Karácsony Gergely azt hirdeti a 99 Mozgalommal, hogy Önök az alsó 99 százalékot képviselik. Ön szerint a magyar emberek 99 százaléka megengedhet magának ilyen luxusüdülést? Nem gondolja, hogy az Ön luxus életmódja éles ellentétben áll a pártja, az MSZP és Karácsony Gergely kommunikációjával?

Választ Tüttőtől nem kaptunk, amennyiben ez változik, akkor frissítjük a cikket.

Forrás: Ripost

A baloldali pártoknak a következőket írtuk:

Mi a véleményük Tüttő Kata főpolgármester-helyettes asszony luxusüdüléséről, illetve ezen belül a tengeri lovastúrájáról? A Ripost információi alapján csak a tengeri lovastúra ára meghaladja a 200 ezer forintot.

Az Önök pártja azt hirdeti, hogy a hétköznapi embereket képviselik az elittel szemben. Az Önök által elméletileg képviselt emberek vajon megengedhetnek maguknak egy Tüttő Katáéhoz hasonló luxusüdülést?

Nem gondolják, hogy Tüttő Kata luxus életmódja éles ellentétben áll a pártjuk kommunikációjával?

Az MSZP, a P, a DK és az LMP egyáltalán nem reagált a megkeresésünkre. A Momentumtól és a Jobbiktól ugyan kaptunk egy-egy mailt, de kérdéseink közül egyetlenegyre sem sikerült válaszolniuk, ehelyett megpróbáltak ők kérdezni, a témához egyáltalán nem kapcsolódva. Az kiderült mindenesetre, hogy a két párt úgy értelmezi a sajtószabadságot, hogy ők mondják meg, mit lehet kérdezni.

15 ingatlanja van Tüttő Katának

A 2021-es vagyonnyilatkozat alapján

a főpolgármester-helyettesnek 15 darab ingatlanja van, ez eggyel több mint 2020-ban, amikor még „csak" 14 ingatlan volt a nevén.

Tüttő Kata Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Alig egy év lefogása alatt

Tüttő megtakarításai is szépen gyarapodtak, állampapírban egész pontosan 54 millió forintja van, ami a tavalyi 26,3 millió forinthoz képest jelentős növekedés.

Továbbá van 34,4 millió forint követelése devizában és 84,9 millió tartozása forintban.

Más jellegű megtakarításai is vannak a főpolgármester-helyettes asszonynak, ahogy az alább látható:

Forrás: budapest.hu

Köztudott, hogy Tüttő korábbi élettársa az ellentmondásos gazdasági ügyeiről ismert baloldali oligarcha, Leisztinger Tamás.

Az elmúlt időszakban amúgy több korrupciógyanús ügy napvilágra került Karácsony Gergely helyettesével kapcsolatban, elég csak a BKV-s buszmutyira, vagy éppen a Lánchíd felújításával kapcsolatos tenderre gondolni.