Kórházba szerettek volna szállítani egy 50 körüli budai nőt a mentők további kivizsgálásra, de az asszony ellenállt, sehogy sem lehetett rávenni, hogy beszálljon a mentőbe. A nő makacssága nem vezetett jóra, nem sokkal később ugyanis rosszabbul lett.

Nappalos szolgálatának utolsó eseteként járt egyik rutinos, budai mentőtiszt annál az 50 körüli asszonynál, akit semmivel nem tudtak rávenni a szükséges további vizsgálatokra. Az életmentők még a férjet és a jelen levő szomszédot is megkérték, hogy próbálják rábeszélni az asszonyt, de hiába. 

A mentőegység közel fél órán keresztül "imádkozott a betegnek", aki mégis úgy döntött, saját felelősségére otthon marad - írta az esetről az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán.

A mentőtiszt, másnap reggel első esetként találkozott újra a beteggel, aki már sokkal rosszabb állapotban volt. A helyszíni, emelt szintű ellátás ezúttal csaknem egy órán keresztül zajlott, ezután sikerült stabil állapotban kórházba szállítani a nőt, aki ekkor már belátta, hogy hallgatni kell a mentőkre.