Tavaly karácsonykor egy őrjöngő férfi rátámadt két rendőrre az egyik újpesti társasházban. Bajonettel többször megszúrta Lingvai Péter őrmestert, mire társa, Szarvas Erika lelőtte a támadót. Most mindketten, egymás oldalán újra szolgálatba álltak. Saját bevallásuk szerint már nagyon várták ezt a pillanatot.

A tavaly karácsonykor életveszélyesen megsebesített rendőr őrmestert és a támadót lelövő társát autóval vitték a IV. kerületi rendőrkapitányságra, ahol a kollégáik egyenruhában várták, és tapssal köszöntötték őket. 

A videóban látható interjúban mindketten arról beszélnek, hogy hiányzott már nekik a munka, és alig várták, hogy visszatérhessenek.

Most oké, hogy a gyógyuláson és a pihenésen volt a hangsúly, de hiányzik az, hogy egy olyan közösségben legyünk, ami jó, és erezzük, hogy van egy rendszere, rendes menete egy napnak"  – mondta Szarvas Erika.

Lingvai Péternek elmondása szerint furcsa volt újra felvennie a ruhát, úgy érzi magát, mintha egy új felszerelő lenne. Azt is elmondta, hogy amíg kórházban volt, látta Erikán, hogy aggódik miatta, de amint kijött a kórházból, kicsit lenyugodott.  

Akkor kezdett el magára figyelni, hogy neki is szüksége van a pihenésre meg a gyógyulásra. Utána próbáltam én a támasza lenni. Most hogy rendbejöttünk, elég sok időt töltünk együtt, úgyhogy szoros maradt a kapcsolat meg a barátság  – tette hozzá a férfi.

A támadás helyszíneFotó: Koncz Márton - Origo

Ahogy azt korábban megírtuk, december 24-én a 35 éves, délegyházi M. Péter őrjöngeni kezdett egy Kassai utcai társasházban, és megpróbált betörni az egyik lakásba. Aztán egy 25 centis bajonettel rátámadt a helyszínre riasztott járőrökre, többször megszúrta Lingvai Pétert. A támadót végül Szarvas Erika több lövéssel lelőtte. 

A rendőr az intenzív osztályra került, végül sikerült teljesen felépülnie.