Egy férfi két gyerekkel sétálgatott Lajosmizsén, amikor megláttak egy nyitva hagyott furgont, benne egy elektromos biciklivel. Rávette a gyerekeket, hogy lopják el a biciklit.

A lajosmizsei férfi tavaly, október végén két gyerek ismerősével sétálgatott a város központjában, amikor egy ház előtt megláttak egy nyitva hagyott furgont, benne egy elektromos kerékpárral. A férfi kitalálta, hogy lopják el a biciklit, ezért azt mondta az egyik gyereknek, hogy őrködjön a sarkon és szóljon, ha jön valaki. Ez idő alatt ő és a másik gyerek kinyitotta a furgon hátsó ajtaját és kivették belőle a biciklit.

illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi még aznap elvitte az elektromos biciklit az ismerősének, aki nem vette meg, de végül nála hagyta. Másnap a tulajdonos és az élettársa keresni kezdte a biciklit, és eljutottak az ismerőshöz, aki visszaadta nekik. A férfi korábban megrongálta a bicikli gyújtáskapcsolóját, amivel 7 ezer forintos kárt okozott.

Az ügyészség kiskorú veszélyeztetése és lopás miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre.