A világjárványról és az oltások fontosságáról beszélgetett Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára Merkely Bélával, a Városmajori Klinika professzorával. Az erről készült videót az államtitkár a közösségi oldalán is megosztotta.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára beszélget Merkely Bélával, a Városmajori Klinika professzorával a szabad nyárról, a negyedik hullámról, az új variánsok elleni védelemről, a harmadik oltás fontosságáról, az oltások kombinálhatóságáról.

 A Facebook-videóban egyebek között elhangzik, hogy  továbbra is nagyon fontos, hogy aki még nem oltatta be magát, az vegye fel az első és második oltást. Az átoltottságot növelni kell, különösen az idősek között  – hangsúlyozta Merkely Béla professzor, hozzátéve, hogy a harmadik oltást nem ajánlja a fiataloknak és a várandós édesanyáknak. Merkely Béla szerint egyebek között a magas átoltottságnak is köszönhető, hogy a pandémia esetleges negyedik hulláma biztosan nem lesz olyan, mint a második vagy a harmadik volt. 

A teljes beszélgetést itt nézhetik meg: