Brutális mennyiségű robbanóanyagot találtak egy örkényi tanyán – videó

Vágólapra másolva!
Egy örkényi tanyán családi vita tört ki, ami miatt rendőrök érkeztek a birtokra. A tanyában és a melléképületben is sok lőszert és robbanóanyagot találtak, ami miatt tűzszerészeket kellett hívniuk. Fél napig tartott a házkutatás, bőven találtak még robbanóanyagokat a szeméthalomban. Az ott élő férfi testvére, Lakatos Iván ellen elfogatóparancsot adtak ki.
Vágólapra másolva!

A rendőrök augusztus 1-jén késő este mentek ki az örkényi tanyához, mert az ott élő férfi és a lánya hangosan veszekedett egymással.

Miután lecsillapodtak a kedélyek, a nő elmondta a rendőröknek, hogy az apja lőszereket rejteget a házhoz tartozó melléképületben, egy ágy alá dugva és letakarva.

Ezeket meg is találták az említett helyen. Egy szövet táskában volt több kisebb szatyor, benne

lőszerek, töltött fegyvertárak, valamint két csomagban gyurmaszerű anyag.

A rendőrök lezárták a helyet, erősítést és tűzszerészeket hívtak, közben visszatartották majd a kapitányságra vitték a 48 éves férfit. A gyanú szerint öccsével ketten hordták a rejtekhelyre a lopott és a helyszínelés közben lefoglalt, gyutacsokat, pisztolytárakat, valamint 774 darab lőszert. Csak megszámolni is órákba telt ezt a mennyiséget.

A tűzszerészek lépésben tudtak haladni a szeméttel teli melléképületben, mert nem lehetett tudni, mi alatt és miben mit találnak még életveszélyes anyagot.

12 órába telt, mire át tudták vizsgálni a melléképületet, majd átmentek arra a hernádi tanyára, ahonnan a két férfi elhordhatta a lőszereket és a robbanóanyagokat.

Robbanóanyag a rendőrség mérlegén Forrás: Police.hu

A lefoglalt lőszereket és fegyvertárakat igazságügyi fegyverszakértő, az 1071 gramm robbanóanyagot, a gyutacsokat, robbanózsinórokat tűzszerész-szakértők vizsgálják.

A 48 éves férfi a kihallgatása közben mindent tagadott, állítása szerint valaki más vihette be a melléképületbe a lőszereket és robbanóanyagokat.

A bíróság azóta elrendelte a letartóztatást, a rendőrség robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés és más bűncselekmények miatt indított ellene eljárást.

Öccse, a 39 éves Lakatos Iván ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Lakatos Ivánt keresik a rendőrök Forrás: Police.hu

Aki felismeri a képen látható férfit, esetleg tud valami érdemi információt róla, jelentkezzen a rendőrségen! Azt egyelőre nem tudni, mire készültek a testvérek a lőszerekkel és a brutális mennyiségű robbanóanyaggal.