Apáti Bence: Tóth Péter, az idióta jobbikos, aki még elődjét is alulmúlta

Vágólapra másolva!
A baloldali sajtó megpróbálja elhallgatni az antiszemita jobbikos ügyét.
Vágólapra másolva!

Tóth Péter Szegeden, jobbikos politikusként éli vidám életét.

Aktívan.

Pultozik, nyilatkozgat, kampányol.

Mosolyog.

Láthatóan remekül érzi magát a bőrében.

Kibékült végre (korábbi) önmagával, kiegyensúlyozott ember benyomását kelti, ami lássuk be, nem csoda, hiszen maga Gyurcsány Ferenc támogatja.

Sőt szereti.

Meg a függetlenobjektív hadsereg.

Ami - mármint a támogatás - rá is fér szegény párára, mert a gonosz kormánypropaganda előkereste korábbi posztjait, és szerencsétlent épp most próbálja meghurcolni meg lejáratni, személyén keresztül aljas módon meglékelni az ellenzéki összefogás száguldó csatahajóját, őt magát pedig tönkretenni.

Pedig jóravaló fiú a Peti, mindössze annyi bűne van, hogy néhányszor, alig fél tucatszor meggondolatlanul viselkedett. Talán a Szőke Tisza rakpartján ülve felöntött a garatra, esetleg, mint Bíró László, mély apátiába zuhant valamelyik elvesztett választás után, és mert kilátástalannak ítélte meg szeretett országa helyzetét, a zsidókat kezdte hibáztatni a vereségért, az életéért, a rossz időjárásért, és azért, mert nem kapott asztalt a gyanús nevű Roosevelt téri Halászcsárdában.

Majd ki is posztolta az ezzel kapcsolatos felismeréseit.

Van ilyen, tegye mindenki a szívére a kezét; kivel nem esett még meg, hogy egy gyenge pillanatában vagy kapatos állapotában arra jutott, hogy a zsidók miatt létezik minden baj a világban, vagy hogy a homoszexuálisok genetikai söpredékek?

Na jó, néhányan meg tudják állni, de azok nyilván buzik és zsidók.

Ezen a ponton azért kénytelen vagyok jelezni, hogy ironizálok. Muszáj, hisz nem vagyok része az ellenzéknek, így könnyen lehet, hogy a haladó sajtó esetemben valamiért képtelen dekódolni fenti soraimat, majd őrjöngve megírják, hogy náci és homofób vagyok.

És ezzel el is érkeztünk a lényeghez.

Mert az egy dolog, hogy Tóth Péter egy idióta, hogy képes volt még elődjét, a szerencsi időközin elbukó, tetves zsidózó, cigányozó, judapestező Bíró Lászlót is felül-, pontosabban alulmúlni, de hogy a folyton nácik után kutató, és minden bokorban fasisztákat hallucináló balliberális sajtó ilyen pofátlanul kussoljon a kivételesen jóravaló jobbikos személy múltjáról, az valami döbbenetes.

A témában a legizgalmasabb pályamunkát termesztésen a tényalapú újságírás zászlóshajója, a Telex nyújtotta be, gúnyosan azt írva, hogy „némileg váratlan" módon a kormánypárti Magyar Nemzet hozta le az ügyet, ráadásul „érdekes módon" évekkel ezelőtti 24.hu-s és 444-es cikkeket idézve.

„Némileg váratlan módon, érdekes módon..."

A volt indexesek szinte percre pontosan 24 órát, azaz egy teljes napot vártak, mielőtt a történetet megosztották volna olvasóikkal, és azóta sem ütik a témát, pedig ismerjük a módszereiket; a Pegazus-ügy esetében napi 24 (!) cikkel üzenték meg a kollégáiknak és az országnak, mi is a világ legfontosabb botránya.

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a napokban gyerekpornóval lebukott és Szathmáry Nikolett meggyilkolásával megvádolt jobbikos történetével is ugyanígy jártak el, pedig pontosan emlékszünk azokra a címlapokra, amiket szintén ők készítettek, amikor Kaleta Gábor járt hasonlóan (Mínusz Szathmáry Nikolett.)

Igen-igen, 22 Kaletás írás, háttéranyag, interjú, külföldi kommentárok. Szinte nem is volt más hír az oldalukon.

Most viszont mindössze egy kis cikkecskét talál, aki kitartóan keres, az is gondosan el van rejtve a hírfolyamban a kíváncsi szemek elől, valahol alul-közepén. Sehol egy háttéranyag, sehol egy interjú, vagy egy külföldi reakció.

Soros György másik kedvenc lapja, a 444 is valósággal dugdossa a sztorit, szerda este végigpörgettem a hírportált, és írd és mondd, egyetlen írást sem találtam a jobbikosokról.

Volt azonban cikk a Vasárnap.hu új főszerkesztőjéről. A mindig éber antifasiszta Herczeg Márk jó hosszan siránkozott a dologgal összefüggésben.

Pedig mind Köves Slomó, mind a Mazsihisz elítélte az antiszemita jobbikost. Elfogadhatatlannak nevezték, hogy az ellenzék egy ilyen súlyosan elmebeteg, fajgyűlölő figurát támogat. A 444 viszont szerdán egész nap egy árva írást sem szentelt a két ellenzéki politikus történetének.

Egyetlen egyet sem (Kedden ugyan kitettek egy írást, de ennyi.)

Pedig, mint azt írtam: Kaleta, Borkai, vagy a Pegazus-ügyekben 20 alatt meg sem álltak.

Megint egy zárójeles megjegyzés: a 444 pofátlanságáról videós összefoglalót készítettem, kitettem a 28 ezres oldalamra, de a roppant baráti algoritmus eddig összesen 687(!) embernek mutatta meg a posztot.

Minek is feleslegesen felzaklatni az embereket, ugyebár.

A haladó, balliberális sajtóról megint kiderül, hogy alapvetően magasról tesznek a kisebbségekre, nem érdekli őket az antiszemitizmus, se a homofóbia, csak akkor verik a harci dobot, ha politikai érdekük úgy kívánja.