Tucker Carlson: Orbán Viktor a demokráciáért harcol

Vágólapra másolva!
Exkluzív interjút adott a Mandinernek a jelenleg Magyarországon tartózkodó Tucker Carlson konzervatív médiaszemélyiség, a Fox News sztárműsorvezetője, aki szombaton az esztergomi MCC Feszten ad elő. Tucker Carlson többek között kijelentette, hogy az amerikai és a brit baloldali médiának az a legfőbb problémája Magyarországgal, hogy hazánk ellenáll Soros György azon törekvésének, hogy a milliárdos irányítsa a budapesti kormányt. Carlson véleménye szerint az államok működésébe kívülről beavatkozó, senki által meg nem választott milliárdosok és az NGO-k vezetői tönkreteszik a demokráciát. Az amerikai sztárújságírót Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta Budapesten.
Vágólapra másolva!

Arra a kérdésre válaszolva, hogy miért jött most Magyarországra, Tucker Carlson azt mondta:

A Fox News sztárújságírója hozzáfűzte: Néhány éve aztán észrevettem, hogy az amerikai kormány, az ngo-k, azok az emberek, akiket ismerek Washingtonban, mind Magyarországot kezdik támadni. Megkérdeztem, miért, mire azt mondták, Orbán Viktor miniszterelnök miatt, aki a demokrácia ellensége.

Aztán utánajártam, és kiderült, hogy

demokratikusan választották meg több olyan választás nyomán, amelynek szabad és igazságos voltát senki nem kérdőjelezte meg. Kiderült az is, hogy Orbán a magyarok szovjetekkel szembeni ellenállásának egyik vezetője volt.

Arra jutottam, hogy ebben a történetben kicsit több van, mint amit hallottam...

Carlson azt mondja:

Kiemelte: Jó ideje ez a legérdekesebb téma, amit hallottam, a saját szememmel akartam hát látni, mi folyik itt. Hiszek a demokráciában és az önrendelkezésben – ez amerikaiként nemcsak az államfelfogásomnak, de az önképemnek is központi eleme.

Nem gondolom, hogy az ngó-knak kellene meghatározniuk azt, miként vezessenek egy országot. Szerintem ezt az adott országban élőknek kell eldönteniük. Ha például Mali népe olyan gondolatokat szeretne törvénybe iktatni, amelyeket én utálok, az az ő dolga –

– hangsúlyozta.

Magyarországot nem a New York államban élő Soros Györgynek kell irányítania

Soros György amerikai milliárdossal kapcsolatosan azt mondta:

Szerinte:

– nyomatékosította.

Soros György Forrás: Imaginechina via AFP/dycj - Imaginechina/Dycj

Magyarázatként Carlson azt mondta:

Ha mondjuk a feleségemnek volna tízmilliárd dollárja, és ő osztaná az észt az amerikaiaknak arról, hogy milyen legyen az országuk, akkor is azt mondanám neki: egyetértek veled, szeretlek, de nálunk nem ez a rendszer.

Az emberek önmagukat kell hogy kormányozzák, ez a demokrácia lényege. Ám Sorosnak rendkívül destruktív és mérgező világnézete van: az államot jelen formájában le akarja rombolni, és vele együtt a családi kötelékeket is.

Majd arról beszélt, hogy legalább két amerikai városban indult olyan jelölt az ügyészválasztáson, akinek Soros György volt a legnagyobb adományozója. Ő intézte el a megválasztásukat. Ezek az emberek aztán nem akarták betartatni a törvényt. Az Egyesült Államok hatalmas ország, majdnem háromszázötvenmillióan lakják, de rendkívül csekély az állampolgári tudatosság.

Az emberek csak a választással törődnek, azzal, hogy Trumpra vagy Bidenre szavaznak, ennyire érdekli őket a politika.

Joe Biden és Donald Trump Forrás: AFP/Jim Watson

De van még több ezer hivatalnok az elnöki szint alatt, akin az ország kormányzása múlik. Egy olyan ember pedig, mint Soros, adományaival le tud rohanni egy helyi választást. Ha egymillió dollárt ad egy választásra, az eldöntheti az eredményét.

– hívta fel rá a figyelmet.

A Fox News sztárújságírója hangsúlyozta:

Sorosnak rendkívüli befolyása van a médiában is. Ez nem összeesküvés, hanem az emberi természet következménye – az emberek meghajolnak a gazdagok és a hatalmasok előtt. Jeff Bezosnak, a világ leggazdagabb emberének óriási hatása van az amerikai politikai rendszerre, és a médiában senki nem kritizálja őt. Ugyanez igaz Soros Györgyre.

Ami Magyarországot illeti, Soros nem is él ott, a tízmillió magyarnak kell eldöntenie, hogyan akar élni. Hagyni kellene, hogy az óceán túlpartjáról irányítsa valaki a kormányukat? Dehogy!

Mégis az amerikai média és a The Guardianhez hasonló médiumok nekiálltak gyalázkodni, hogy Magyarország bigott, gyűlölködik, mert nem akarja, hogy egy New York államban élő ember irányítsa a kormányát...

Miért volna ez gyűlölködés? Az állítólag demokráciapárti emberek valójában a lehető legkeményebben dolgoznak a demokrácia és az önkormányzás aláásásán – emelte ki a Fox News sztárújságírója.

Tucker Carlson: A pedofília újabban alapvető érték Európában?

A szülők joga eldönteni, hogy ki beszélhet a gyerekeiknek a szexről. Pont. Mindegy, hogy az meleg vagy heteroszexuális szex.

– nyomatékosította álláspontját. Tucker Carlson hozzátette:

Megismételte:

A Mandiner erre azt vetette fel, hogy Brüsszel szerint a törvény az Európai Unió alapértékeit veszélyezteti.

Carlson erre azt felelte:

Nagyon vicces, hogy azok az emberek, akik azt mondják, hogy a demokráciát védik, mindenféle gond nélkül beleszólnak más országok belügyeibe – mondta.

Carlson műsora a legnépszerűbb az Egyesült Államokban, több mint 5 millió nézője van.

Ennek kapcsán a Mandiner feltette a kérdést: Mi a siker receptje? Hogyan tudna népszerűbbé válni a konzervatív újságírás? Carlson elmondta, nem tartja különösebben konzervatívnak magát. „Persze a média többi szereplőjéhez hasonlítva nyilván annak számítok", fogalmazott, hozzátéve, hogy „nem vagyok kimondottan ideologikus, nem próbálom rákényszeríteni az elméleteimet senkire. Az alapelveim kifejezetten egyszerűek:

Nincsenek bonyolult gondolataim semmiről.

Mi az Egyesült Államokban azért vagyunk ilyen népszerűek, mert ilyen tévéműsorból nincs nagy választék. A többi hazudik, és ezt mindenki tudja. Csak elolvassák a papírjukból azt, amit mondaniuk kell. A válság közepén sok ember úgy döntött, hogy nem fogja kimondani, amit gondol, inkább csatlakozik a hordához, és a szókimondó emberek elnémítását követeli. Szerencsés vagyok, mert olyan embereknél dolgozhatok, akik engedik kimondani, amit gondolok. Nincs semmi mágikus, semmi lehengerlő, csupán őszinték vagyunk akkor, amikor mindenki más hazudni kényszerül."

Carlson nem tervez indulni az elnökségért, szerinte Trump sem fogja ismét jelöltetni magát

„Mi az, hogy rezsim?" – tette fel a kérdést Carlson, miután megkérdezték, rezsimnek nevezné-e a Biden adminisztrációt. Mint mondta, „Joe Biden demokratikus választás eredményeként lett elnök. A választás nem volt tisztességes, de választás volt. Nem állítok olyasmit, hogy Biden ne lenne igazi elnök.

A Demokrata Párt, a média, a nagyvállalatok és az egyetemi világ, szóval a nagy hatalmi központok mind demokrata pártiak, baloldaliak, ez a világ egypártrendszerben él. És ez az elit rosszul vezeti az országot."

A sztárműsorvezető erről a Ship of Fools című könyvében is írt, és szerinte éppen ezért lett Donald Trump az elnök.

Trump nem zseni, sok nevetséges dolgot is tett, de demokratikusan megválasztott elnök volt – az összes, előbb említett hatalmi központ akarata ellenére, mondta. „Azt a kérdést mégsem tette fel senki, hogy vajon miért szavaztak rá az amerikaiak. Egyszerűen kimondták, hogy a Trump-szavazók rossz emberek, és persze rasszisták – meg az oroszok segítettek neki... Itt vagyok Magyarországon, amelyet az oroszok évtizedekig megszállva tartottak, és az emberek sokkal kevésbé paranoiásak velük kapcsolatban, mint New Yorkban, pedig itt kötelező volt oroszt tanulni. Az oroszfóbiás amerikaiak nem tudnak semmit Oroszországról, sőt az Amerikán kívüli világról sem, és nem is érdekli őket. A rémképpel az orosz beavatkozásról szóló elképzelésüket védik, és a saját bűneiket akarják leplezni. Pedig addig nincs értelme továbblépni, amíg nincs tisztázva az a kérdés, hogy miért választották meg Trumpot elnöknek.

Az amerikai politikai elit mára túlságosan középszerűvé és ostobává vált, és nem hajlandó szembenézni az igazsággal.

- mondja.

Az elit a saját népe ellen fordult, ez pedig nem egészséges. Egész egyszerűen az ország vezetése utálja az amerikai embereket.

Mint mondja,

az a megérzése, hogy Trump nem indul újra az elnökségért.

Az egyik potenciális republikánus elnökjelöltnek Ron DeSantist, Florida kormányzóját tartják, és Carlson szerint az, hogy jól kormányozza Floridát, jó alapja lehet az elnökséget célzó kampánynak.

– részletezte.

Szerinte kiemelkedő példa erre a Gavin Newsom vezette Kalifornia. Az ilyen államokból sokan DeSantis Floridájába költöznek. Nem csak miatta, de részben azért, mert jól kormányozza Floridát. Ez jó alapja lehet az elnökséget célzó kampánynak."

Mint mondja,

nem tudja, hogy képes lehet-e a jobboldal győzni 2024-ben az Egyesült Államokban.

„A Republikánus Párt enerválttá vált, és nem képes megvédeni a választói érdekeit. A frusztrált Trump-szavazók demonstráltak a Capitoliumnál január 6-án, és százak hatoltak be az épületbe. Jelentős részük még mindig rács mögött van. Ha bűncselekményt követtek el, meg kell őket büntetni, csakhogy aránytalanul súlyos büntetést kaptak. Nagyon úgy tűnik, hogy

politikai okokból büntették őket ilyen szigorúan.

Néhány politikus kivételével a Republikánus Párt hasznavehetetlen.

2020 nyarán a Demokrata Párt felhasználta saját céljaira választói tömegeit, például a Black Lives Matter csőcseléke városokat gyújtott fel és embereket gyilkolt meg. Senkit nem büntettek meg ezért.

A republikánusok ugyanazt a hatalmi struktúrát védik, amely megfosztja az amerikaiakat szuverenitásuktól és alapvető szabadságjogaiktól. Márpedig ha nem véded meg a választóidat, radikalizálódni fognak. Én ellene vagyok a radikalizmusnak, nem szeretem sem az erőszakot, sem az idétlen ideológiai mozgalmakat.

– hangsúlyozta.

Tucker Carlson hétfőn egyébként találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel. Később pedig interjút is készített vele, ami a mai napon fog adásba kerülni.