Karácsony helyettese kínos propagandainterjúban magyarázkodik luxusnyaralása miatt

Vágólapra másolva!
A baloldali propagandalapban, a 168 órában alákérdezős interjúban magyarázkodott Tüttő Kata, Karácsony Gergely helyettese zakynthosi luxusnyaralása miatt. Mint azt megírtuk, Tüttő nyaralása rengeteg pénzbe került, a Ripost kiderítette, hogy csak a tengeri lovaglás legalább 200 ezer forint volt. Mindez több szempontból is visszás: egyrészt a főváros vagyonának kezeléséért felelős Tüttő saját vagyonának eredete - finoman szólva - ellentmondásos, másrészt a baloldali pártok (így Tüttő pártja, az MSZP is) kommunikációjában a kisemberek pártjának próbálja beállítani magát. Ez az eset ismét bebizonyította, hogy a baloldalt milliárdos oligarchák irányítják.
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely helyettese, a városüzemeltetésért (magyarán a főváros vagyonáért) felelős Tüttő Kata egy luxusüdülésen a világ leggazdagabb embereinek körében népszerű Zakynthos szigetén kilovagolt a tengerből és ezt büszkén meg is osztotta Instagram-oldalán. Először is nézzük a produkciót:

Az elképesztő urizálás nagy felháborodást keltett, így a videót Tüttő gyorsan levette. Most a 168 óra propagandainterjújában ehhez képest Karácsony helyettese váratlanul azt mondja: "Nem gondolom, hogy az emberek zöme ezt problémásnak tartaná". Ez azért is nevetséges, mert nem sokkal később maga panaszkodik, hogy milyen sokan támadták durván.

Tüttő azt is mondja, hogy ez egy többórás, csoportos szolgáltatás. Érdemes megnézni még egyszer a fenti videót, amelyen közel-távol senki nem látszik, így

nehéz értelmezni, Tüttő mit nevez csoportos szolgáltatásnak.

Karácsony helyettese azt is hozzáteszi, hogy ő ezt csak élete egy érdekes momentumának gondolta, ezért osztotta meg.

Tüttő a baloldal egyik meghatározó szereplője, politikai karrierjét pedig volt élettársának, a baloldali oligarchának, Leisztinger Tamásnak köszönheti. A szocialista-szabad demokrata kormányok alatt meggazdagodó milliárdos oligarcha a 90-es évek zavaros privatizációjából szerezte vagyonának jelentős részét, Tüttővel pedig a kétezres évek közepén találtak egymásra, a legutóbbi választásokig egy párt alkottak, valamint élettársak is voltak.

Az önkormányzati választás után

Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes lett, vagyis ő a felelős a főváros vagyonának kezeléséért.

Vagyonnyilatkozatából az derült ki, hogy nagyon gazdag: összesen 15 ingatlanja van (kettőben résztulajdonos), illetve 54 millió forintot tart állampapírokban.