A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében szombaton és vasárnap 7 és 19 óra között csak a belépőforgalom használhatja a röszkei közúti határátkelőhelyet - tájékoztatott a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken. A kilépő utasok a röszkei autópálya-határátkelőhelyen mehetnek át Szerbiába.

Szabó Szilvia közölte, a magyar rendőrség, valamint a szerb társszervek célja, hogy a belépősávok számát tovább növelve csökkentse a várakozási időt Röszkén.Ezzel egyidejűleg az autópálya-átkelő belépőoldalán kilenc sávon biztosítanak lehetőséget az átlépésre, így a két röszkei átkelőn összesen 13 forgalmi sávon léphetnek be az utasok. A két átkelő teljes kapacitáson üzemel - tudatta a százados.
Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget, Kübekháza vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi három átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről itt, valamint a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.