Elkábítottak, majd kiraboltak egy idős férfit

Vágólapra másolva!
Meglátogattak, elkábítottak és kiraboltak egy idős férfit Rétságon. A négyfős bandát elfogta a rendőrség - írja a police.hu.
Vágólapra másolva!

A rendőrségen augusztus 4-én tett feljelentést egy férfi, hogy egy nő ellopta a pénztárcáját és a bankkártyáját, amellyel több alkalommal vásárolt.

A rendőrök a bejelentést követően négy órán belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 20 éves rétsági nőt, valamint 37 éves nő, 21 éves férfi és 17 éves fiú társát.

A rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves nő három társával történő előzetes megbeszélést követően július 28-án délelőtt

látogatta meg otthonában az idős férfit, és kávéval kínálták, amelybe nyugtató hatású gyógyszert kevertek.

Miután megitta, bódult állapotát kihasználva a nő ellopta a pénztárcáját, a benne lévő készpénzt és bankkártyát, okiratokat. Ezt követően a nő három társával a lopott készpénzt elköltötte, valamint a bankkártyával Vácon és Rétságon több boltban is közel 50000 forint értékben vásárolt.

Forrás: police.hu

A rendőrök a 20 éves nőt és társait a Rétsági Rendőrkapitányságra előállították és kifosztás bűntett, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A hatóság tagjai a 37 éves nőt, a 21 éves férfit és a fiatalkorút őrizetbe vették.