Meztelenül mutogatta magát óvodásoknak egy férfi Érden, a baloldali polgármester a pedofilt védi

Egy pedofil férfi mutogatta a nemi szervét az érdi Szivárvány Óvoda Meseház Tagóvodájának játszóterén
Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban súlyos pedofil botrány rázta meg a Pest megyei Érdet, amelyet Csőzik László baloldali polgármester megpróbált eltussolni. Ez derül ki az Origóhoz eljuttatott dokumentumokból. Május végén egy férfi teljesen meztelenül mutogatta a nemi szervét az egyik érdi óvoda játszóterének környékén, és azt kiabálta a gyerekeknek, hogy azt vegyék a szájukba. Az Origo a történtek kapcsán megkereste Csőzik Lászlót, aki elismerte, tudott a botrányról, és az eset után találkozott a meztelenkedő férfival, ugyanakkor azt állította, hogy a férfi amúgy nem ismerőse. Így viszont végképp nehezen érthető, hogy miért nem tett feljelentést, miért azt korlátozta, hogy az óvodások mikor mehetnek ki az udvarra.
Vágólapra másolva!

Bács István, érdi fideszes önkormányzati képviselő július közepén feljelentést tett a Pest Megyei Ügyészségén, mert egy pedofil férfi trágár szavak kíséretében a nemi szervét mutogatta az egyik helyi óvoda előtt a gyerekeknek.

Félrenéznek

"Hozzávetőlegesen két hete jutott tudomásomra, hogy május végén az érdi Szivárvány Óvoda Meseház Tagóvodájában az új játszóudvarra kísérték ki a gondozók a gyerekeket. Ekkor a szomszédban lakó fiatalember a ház teraszán anyaszült meztelenül, széttett lábakkal és kezekkel, kézfejeit ökölbe szorítva, középső ujjait az ég felé mutatva a következőket ordibálta az óvodás csoportnak: "Kapjátok be a f.....t!"" - olvasható a dokumentumban.

A feljelentés szerint az óvónők annyira megijedtek a magamutogató pedofiltól, hogy visszarohantak az épületbe. Bács szerint

A pedagógusok minden bizonnyal kötelességtudatból fordultak az érdi önkormányzathoz, hiszen ők a fenntartói az oktatási intézményüknek. A fideszes politikus szerint állításait igazolja, hogy miután értesítették a botrányos esetről,

Csőzik László nem tett feljelentést, hanem inkább találkozott a pedofíliával vádolt férfival.

Pedofil botrány alakult ki Érden, a Fidesz szerint a baloldali városvezetés nem érdekelt az ügy megoldásában Forrás: Facebook/Csőzik László

Bács úgy tudja, hogy a megbeszélés kedélyes hangulatban telt, az egyeztetésről kiszivárgott információi szerint a DK-közeli városvezető csupán annyit kért beszélgetőpartnerétől, hogy többet ne csináljon ilyet. Szerinte nem véletlenül volt elnéző Csőzik, ugyanis a megvádolt férfival kifejezetten jó a viszonya. Magyarán - legalábbis a fideszes képviselő következtetése szerint -

Gyurcsány polgármestere politikai alapon nézett félre a súlyos pedofil botrányban.

Úgy látszik, a baloldali városvezetés teljesen összezárt, hiszen a feljelentésben foglaltak szerint Tetlák Örs LMP-s alpolgármester sem akart tudomást venni az ügyről. "Amikor június elején az óvodába látogatott, az ott dolgozók elmesélték neki a május végi történéseket. Tetlák ekkor a vállát megvonva annyit mondott, "legközelebb vegyék fel videóra" - áll a beadványban.

Bács szerint az eset kimeríti a szeméremsértés büntetőjogi tényállását, továbbá elengedhetetlen lenne vizsgálni a baloldali városvezetők felelősségét. "Tudtak a feltételezett bűncselekmény megvalósulásáról, azonban kötelezettségüket megszegve eltussolták azt, mentették politikai támogatójukat" - magyarázta, miért követel lépéseket az ügyben. Úgy látja, súlyosbítja a pedofil botrányt, hogy az óvónők mellett a szülők nagy része is értesült a történtekről, azonban annyira félnek a polgármestertől, hogy nem mernek érdemben lépni.

A polgármester elismerte a pedofil botrányt

Ahogy a cikkünk elején említettük, a fideszes politikus feljelentést tett.

Az ügy az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályához került, ők pedig meglepetésre elutasították a feljelentését. Pedig a határozat elején megállapították, hogy

a cselekmény idején a férfi valóban a kertjében tartózkodott, ahonnét a játszótéren tartózkodó gyerekek és óvodapedagógusok irányába meztelenül kiabált, szitkozódott és trágárkodott.

A Fidesz érdi önkormányzati képviselője, Bács István karolta fel az ügyet Forrás: bacsistvan.hu

Még azt is bizonyítottnak látták, hogy miközben a kiskorúak játszottak, a középső ujjait felmutatta. Bár elég egyértelműnek látszik a történet, az érdi rendőrség mégis arra jutott, hogy nem történt pedofil bűncselekmény, mert - a megkérdezett tanúk elmondása szerint - a férfi nem a "nemi vágyának kielégítése" céljából mutogatta magát, csupán "ittas, ideges és mérges volt", és ilyen formában fejezte ki nemtetszését a közelből érkező gyerekzsivaj miatt.

A másik érv az elutasításra az volt, hogy egy magas betonkerítés választja el a szomszédos ingatlanokat, így a gyerekek nem láthatták az érdi férfit.

Pedig a helyi rendőrség még Bács azon állítását is megerősítette, miszerint Csőzik a történtek után, június 4-én (a Nemzeti Összetartozás Napján - szerk.) fogadta a gyerekek előtt meztelenkedő és trágárkodó férfit. Pár mondattal később viszont azzal mentegetik, hogy "a beszerzett adatok alapján Érd polgármestere nem ismeri a férfit, vele semmilyen kapcsolatban nem áll".

Mivel nagyon sok az ellentmondás és zavaró körülmény az ügyben, ezért Bács panaszt nyújtott be feljelentésének elutasítása miatt.

A Fidesz nem hagyta annyiban

Az Origo birtokába jutott a fideszes politikus beadványa, amelyben azt írta, hogy a rendőrség több fontos, a feljelentésben szereplő kérdést sem vizsgált meg, illetve válaszában homályos következtetésekre jutott, az indoklás több ponton is erősen inog.

Szerinte az, hogy valaki alkoholos befolyásoltság alatt állt és dühös volt, nemhogy mentő körülmény, hanem sokszor a szexuális bűncselekmények alapját képezik. Értetlenségének adott hangot amiatt is, hogy a nyomozó hatóság többek között azzal söpörte le az asztalról az ügyet, hogy a gyerekek a kerítéstől nem láthatták a meztelen érdi lakost. "Mivel az óvoda játszóudvara erősen lejtős, teraszos kialakítású, egy kisgyermek annak több pontjáról is átláthat a betonkerítés felett a szomszédba" - indokolta meg, miért lett volna érdemes ezt is megvizsgálni.

"Miért nem lehet az érintettek szüleit megkérdezni arról, hogy gyermekeik mit láttak, mit hallottak, és ebből mit fogtak fel?" - tette fel a kérdést Bács, aki szerint

a történtek akár lelki sérülést is okozhattak a gyerekeknél, így fontos lenne körültekintően megvizsgálni a részleteket.

A fideszes önkormányzati képviselő szerint ezeken kívül egyértelmű választ kell adni arra, hogy a megvádolt férfi és Csőzik László ismeri-e egymást, hiszen ez kulcsfontosságú az ügyben. Információi szerint a baloldali polgármester a hangoskodás miatt egy időre azonnali hatállyal korlátozta a játszótér használatát, méghozzá a történtek után. "Tesz-e ilyet valaki egy általa nem ismert, ráadásul elfogadhatatlan módon viselkedő ember kedvéért?" - érkezett az újabb felvetés Bácstól, aki azt is szeretné tudni, hogy meghallgatta-e a rendőrség a férfit, illetve megvizsgálta-e, hogy miért nem tett feljelentést Csőzik.

Szerinte az érdi rendőrség jó eséllyel nem fogja alaposan kivizsgálni az ügyet, mert az valamilyen szinten kötődhet a baloldali városvezetéshez, ennek ellenére azért bizakodó. "Az előkészítő eljárás véleményem szerint nem volt alapos, hiszen ahogyan az az iratokból kiderül, sem a férfit, sem a feljelentőt nem hallgatták meg" - összegezte az eddigieket Bács István.

Csőzik hárít, a Fidesz aberráltakról beszél

Az ügy kapcsán megkerestük Csőzik Lászlót, akitől azt kérdeztük meg, hogy miért nem tett feljelentést, amikor tudomása volt a történtekről, illetve miről beszélgetett négyszemközt a pedofíliával megvádolt férfival.

A baloldali polgármester - a rendőrségi határozatban foglaltakhoz hasonlóan - válaszában azt írta, hogy a szóban forgó férfit egyáltalán nem ismerte, semmilyen kapcsolatban nem állt vele soha. Állítása szerint életében "mindössze egyetlenegyszer" találkozott vele, méghozzá a polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében, és akkor sem "négyszemközt", hanem az érintett óvoda vezetőjével együtt.

Erre úgy került sor, hogy miután kitartóan követelt személyes találkozót tőle az óvoda játszóteréről érkező gyermekzsivaj miatt, Vincze Beáta óvodavezetővel fogadta őt a városházán. A pedagógus a harmincperces vita során jelezte, hogy a kollégái egy alkalommal látták a férfit, ahogyan az udvarában meztelenül kiabált. "Határozottan felszólítottam, hogy tartózkodjon bármilyen jogsértő cselekménytől, főként, ha egy óvoda közelében van. Az óvodavezető pedig jelezte, utánajár az ügynek" - ismerte el a DK-s polgármester, hogy

tudomása volt az általa is jogsértőnek nevezett esetről.

Ezután - a rendőrségi határozatban olvashatókhoz hasonlóan - azt kezdte bizonygatni az Origónak, hogy a gyerekek a "magas" betonkerítés miatt nem láthatták a meztelenkedő férfit. Ugyanakkor arra a kérdésünkre nem válaszolt, miért nem kereste meg a rendőrséget.

Egy pedofil férfi mutogatta a nemi szervét az érdi Szivárvány Óvoda Meseház Tagóvodájának játszóterén Forrás: Origo

"Nehéz szavakat találni, és nehéz nem indulatból minősíteni a polgármester eljárását. Csak találgatni tudunk, hogy milyen indokok miatt nem fordult a rendőrséghez Csőzik, de nyomós és vélhetően személyes oka lehetett erre. Hiszen egy nyilvánvalóan aberrált, gyerekekkel és nőkkel szemben agresszíven és trágár módon fellépő férfi pártjára állt, ahelyett, hogy a hatóságnak jelentette volna az ügyet. Pedig tudhatta, hogy ez a kötelessége, hiszen valaha ügyvéd volt, igaz gazembereket, például embercsempészeket védett a nagy migránshullám idején" - ezt már a botrányt napvilágra hozó Bács István nyilatkozta lapunknak.

A Fidesz érdi képviselője azt is érthetetlennek tartja, hogy Csőzik a botrány után korlátozta az óvódások és az óvónők mozgását, hogy ne zavarják a férfi nyugalmát. Ez is azt mutatja szerinte, hogy a baloldali politikus alkalmatlan a városvezetésre, most éppen gyerekeket és nőket hagyott cserben. Csak bízni tud abban, hogy a helyi rendőrség nem így tesz majd, és egy elfogulatlan, alapos vizsgálatban tisztázza az ügyet.

Bács kérdésünkre elárulta, hogy júniusban több szülő is felháborodottan kereste meg a történettel. "Számomra is hihetetlen volt az ügy, álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire aberrált emberek vannak, mint ahogy azt sem akartam elhinni, hogy a jelenlegi városvezetés mindent elkövet az ügy eltusolása érdekében" - fűzte hozzá a korábbiakhoz.

Kíváncsiak voltunk az érdi rendőrség álláspontjára is, egész pontosan arra, hogy miért utasították el a kormánypárti politikus feljelentését. Cikkünk megjelenéséig azonban nem kaptunk választ tőlük.