Több kiló kábítószert akart átcsempészni hazánkon két román

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Két román férfi egy menetrendszerinti busszal akart bejutni az országba a röszkei határon keresztül, de nem sikerült nekik. A határon ugyanis átvizsgálták a bőröndjeiket, amelyekben több kiló kábítószert találtak. Kiderült, Belgrádból akartak Bukarestbe csempészni.
Vágólapra másolva!

A férfi és a társa elfogadta egy hatóságok számára még ismeretlen megbízó ajánlatát, amely arról szólt, hogy kábítószert csempésszenek Belgrádból Bukarestbe Magyarországon át. A két férfi 2019. november 21-én hajnalban a röszkei határátkelőhelyen egy menetrendszerű busszal akart belépni hazánkba. Amikor ellenőrizték őket, rátaláltak a csempészárura.

A csomagtérben elhelyezett 2-2 bőröndjükben lévő 43 kilónyi növényi törmelék hatóanyaga a jelentős mennyiség több mint duplája volt. A kábítószert lefoglalták.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A bíróság első fokon 8 év börtönbüntetésre ítélte a két férfit kábítószer birtoklás miatt, valamint 8 évre kiutasította őket Magyarország területéről.

Az ítélet ellen az ügyészség csak az egyik férfi esetében fellebbezett súlyosításért, a másik férfi tekintetében az ítélet jogerős.

Másodfokon a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta a fellebbezést, álláspontjuk szerint a férfi fegyházbüntetésre kell ítélni, és nem lehet feltételesen szabadlába helyezni. Az ügyben a Szegedi Ítélőtábla bírója dönt majd.