A bíróság elrendelte annak a két albán férfinak a letartóztatását, akik 12 szomáliai migránst akartak  Ausztriába csempészni.

A gyanú szerint fejenként 500 euróért vállalták, hogy a magyar-román államhatár mellől Ausztriába, közelebbről Sopron környékére csempész migránsokat. Az ismereteln személyektől kapott megbízás alapján július végén Budapestre repültek, vettek egy autót és augusztus 3-án elindultak a magyar-román határ felé. Reggel 7 óra előtt telefonon megkapták az instrukciókat és a helyszínt. Kiszombor külterületén vettek fel 12 migránst.

Képünk illusztrációForrás: police.hu

A magukat szomáliainak valló férfiaknak engedélyük sem volt belépni az országba. Nem sokkal azután, hogy elindultak Ausztria felé, a rendőrök elfogták őket.

A két férfi ellen embercsempészet miatt indult eljárás. Az ügyészség többek között szökés, elrejtőzés veszélye miatt javasolta a letartóztatásukat. A bíróság ezzel egyetértve elrendelte a kényszerintézkedést. A végzés az egyik férfi esetében végleges, a társa azonban fellebbezett a döntés ellen.