Tucker Carlson Magyarország titkáról beszélt Esztergomban

Mathias Corvinus Collegium, MCC Fesztivál 2021, Esztergom, Tucker Carlson előadás
Vágólapra másolva!
Az MCC Feszt zárónapján tartott előadást Tucker Carlson, a Fox News sztárműsorvezetője. A Time magazin szerint ő a legbefolyásosabb konzervatív gondolkodó az Egyesült Államokban. Teljesen megtelt az esztergomi Széchenyi-téren felállított Mol-nagyszínpad előtt a terület. Tucker Carlson azt mondta: van, mire büszkének lenni a magyaroknak. Magyarország olyan ország, amely szúrja azoknak a szemét, akik félrekormányozták a Nyugatot. Azt is hozzátette: az Egyesült Államok egyáltalán nem szabadabb Magyarországnál.
Vágólapra másolva!

Tucker Carlson azt mondta, teljesen másként telt számára a Magyarországon töltött idő, mint amire számított. A műsora miatt rendszeresen utazik a világban, hogy megnézzék és megmutassák, hogyan élnek az emberek az Egyesült Államokon kívül - az amerikaiak közül ugyanis sokan azt hiszik, csak náluk élhetnek boldog emberek.

Mathias Corvinus Collegium, MCC Fesztivál 2021, Esztergom, Tucker Carlson előadása Fotó: Polyák Attila - Origo

Megjegyezte:

teljesen lenyűgözte a magyar kormány 2015-ös migrációs válságkezelése.

Tetszett az ország hozzáállása, miközben Magyarország teljesen magára volt hagyva.

Azt mondta, a szerkesztője küldött neki egy tweetet néhány napja az egyik ismert, Washignton Postnál dolgozó újságírótól, amely azt hazudta, hogy Magyarországon a média több mint 90%-a a kormányzó párt kezében van, a vállalkozásokat fizikailag és jogilag zaklatják, a választásokat manipulálják, a politikusok pedig misztikusan meggazdagodnak. Tucker Carlson szerint ez volt az év legviccesebb dolga, amit olvasott, ráadásul egy olyan embertől, aki Kelet-Közép-Európa szakértőnek nevezi magát.

A tweetet olvasva ismerős érzés kerítette hatalmába - mondja Tucker Carlson.

Ő tulajdonképpen ilyen országban él. Az Egyesült Államokban a média több mint 90%-a a kormányzó demokrata párt irányvonalát követi.

A CNN-en - ahol évekig dolgozott korábban - nem lehet egyetlenegy olyan szót sem hallani, ami eltér a demokraták irányvonalától.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Sok városban élt már, és azt tapasztalta, hogy

az Egyesült Államokban bátornak kell lenni ahhoz, hogy az ember nyilvánosan vállalja a baloldaltól eltérő véleményét.

Ha az ablakba valaki kirak egy olyan táblát, amely ellentmond a migrációról, emberi szexualitásról vallott demokrata álláspontnak, vagy akár csak azt jelzi, hogy a republikánusokra szavaz, betörhetik az ablakát.

Tucker Carlson felhívja a figyelmet: Barack Obama annak ellenére él egy 12 millió dolláros villában Massachusetts partjainál, hogy sohasem dolgozott a privát szférában. Vagyis nem Magyarországon gazdagodnak meg misztikusan a politikusok, hanem az Egyesült Államokban.

Szerinte nagyon aggályos, hogy az Egyesült Államokból próbálnak oktatni egy olyan tízmilliós kelet-közép-európai országot, ahol tiszta választások voltak, és egészségesebb a médiaegyensúly, mint az Egyesült Államokban.

- mondta.

Az országában a szabadság fokozatosan megszűnik, és üldözik a humort, minden halálosan komoly lett. Érzékelhető, hogy nagyon sötét irányba mozdulnak a dolgok.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az autoriter vezetők két dolgot szeretnének elérni - mondta a műsorvezető.

Első lépésben a nyelvet akarják uralni és második lépésben meg akarják akadályozni azt, hogy nevess.
Ha uralják a nyelvet, akkor uralják az elmét.

A nyelv meghatározza azt, hogyan gondolkodunk.

Ha elveszik a szavakat az emberektől - ahogy Orwell fogalmazott -, akkor elveszik az emberek képességét, hogy gondolkodjanak.

A második lépésben elveszik az emberek azon képességét, hogy nevethessenek. Ennek mély oka van: a humor ugyanis egy más látószög.

Hogyan látsz valamit humorosnak? - tette fel a kérdést a Fox News műsorvezetője.

Ezért kell az autoritereknek eltüntetni minden referenciát a múltból.

- hangsúlyozta a műsorvezető.

Az Egyesült Államok volt a legviccesebb ország valaha a világon - mondta a sztárújságíró.
Egy egész iparág épült erre az országban, amit stand-up comedy-ként ismerünk. Generációkon keresztül továbbadták az emberek a humort, de ez mára teljesen eltűnt.

Ha a szemlélő felismeri, hogy mi történik valójában az Egyesült Államokban, akkor felismeri azt is, hogy nem a liberalizmus, amit rá kényszerítenek, hanem a liberalizmus ellentétje

– mondja Tucker Carlson

Ez egy totalitárius eszme - húzta alá.

Mindenki ugyanazokat a dolgokat fogyasztja, ugyanazokat a szlogeneket használja és mindenki engedelmeskedik.

Magyarország kisebb, mint New York állam, nem rendelkezik haditengerészettel, nincsenek óceánjai, sokáig ellenséges szomszédok szorításában élt és idegen hatalom uralkodott, mégis most a magyar emberek képesek boldogak lenni.

– tette fel a kérdést.

Tucker Carlson szerdán meglátogatta Magyarország déli határát. Egy nagy, masszív, csúcstechnológiával épült falra számított. Amikor meglátta a magyar határt, akkor tudatosult benne, hogy ez tulajdonképpen egy egyszerű drótkerítés. Azon kezdett elmélkedni, hogy mi a magyarok titka, hogy biztosítani tudják teljes egészében a határvédelmet?

A magyar műszaki határzár Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Az ott töltött idő alatt megjelent két közel-keleti migráns, akiket őrizetbe vettek a hatóságok. Megdöbbenésére a hatóságok a mindössze 30 perces folyamat után udvariasan kikísérték a határon a migránsokat. Ekkor jött rá: ez a titok.

- mondta a műsorvezető.

Szerinte így viselkedik valaki, aki törődik a környezetével. Ha valaki úgy gondol az országára, mint az otthonára, akkor ő akar a főnök lenni, és rendet akar tartani. Ez a legegyszerűbb emberi alaptermészet.

– hangsúlyozta Carlson.

Ha szeretsz valamit, akkor tisztán tartod. A tisztelet és a rend erénynek számít. A boldog ember rendezett, és ez a helyzet az országokkal is. Amikor az emberek elkezdenek nem törődni az országgal, akkor drogfüggők kezdenek sátorvárosokat építeni a járdákra. A szülőállama, Kalifornia a bevándorlás miatt került katasztrofális helyzetbe - mondta.

Tucker Carlson azt mondja, csodálja a magyar épületeket. Az amerikai épületek dehumanizálóak. Ezzel azt sugallják az embereknek, hogy kevesebbet érnek a valóságosnál, nem Isten teremtette őket, nem egyediek és egyéniek: mind egyformák vagytok. A vas, acél és üveg épületek ezt az üzenetet küldik.

Tucker Carlson előadáson megtelt a nagyszínpad előtti tér Fotó: Polyák Attila - Origo

Mi történik velünk a halálunk után? - tette fel a kérdést. Lehetséges, hogy a vagyon felhalmozása nem az élet értelme. Lehet, hogy van valami, ami ennél több.

Végezetül azt mondta, hogy

Magyarország nagyon provokatív a világ többi része számára. Nyitottság, tisztaság, a bűn hiánya, a rendezettség és a határok ellenőrzése jellemzi.

Mindaz,

hogy Magyarország ezeket az értékeket fontosnak tartja, sérti a nyugati vezetőket, akik félrekormányozták a Nyugatot.

A magyar lecke ez:

törődj az országoddal, próbáld megszépíteni a legegyszerűbb úton. Egy olyan hellyé tedd az országod, hogy ha az emberek akarnak gyerekeket vállalni, akkor tudjanak és tudják őket felnevelni. Olyan ételeket ehess, amelyek nincsenek telenyomva szeméttel.

- tette fel a kérdést. Valójában nem azok, hiszen évezredek óta ezek számítanak az életben. Nem a GDP mérete számít, hanem az, hogy az emberek jó életet tudjanak élni, és hogy tudják követni a hagyományaikat egy olyan környezetben, amely felemel.

– zárta mondanivalóját Carlson.