A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyeken vasárnap délelőtt, a hétvégén a röszkei közúti átkelő csak belépésre használható - tudatta a rendőrség honlapján.

Autóval Szerbiába tartóknak a röszkei autópálya-határátkelőhelyen kettő, a Magyarországra érkezőknek négy órát kell várakozniuk.
Az autópálya-határátkelőhely belépő oldalán az autóbusszal érkezőknek kettő-, a kilépőn egyórás a várakozás.

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében  szombaton, illetve vasárnap 7 és 19 óra között csak a belépő forgalom használhatja a röszkei közúti határátkelőhelyet. Intenzív a forgalom az ásotthalmi közúti átkelőnél, ahol a belépő oldalon kettő-, a kilépőn egyórás a sor.
A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig üzemel.

Ellenőrzés a röszkei határátkelőn (illusztráció)Fotó: Csudai Sándor - Origo

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen autóval Romániába tartóknak egy órát kell várakozniuk a határátlépésre. A nagylaki közúti átkelőnél a belépő oldalon egyórás a sor.

A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.