Minden előzmény nélkül halálra késelt egy férfit egy 18 éves fiú Gyulán. A holttestet aztán talicskába tette, és eltolta a helyszínről. A barátját is megsebesítette, mert nem akarta, hogy az hívja a mentőket.

Tavaly májusban, hajnali négy órakor hívták a rendőröket azzal, hogy egy gyulai ház udvarára a kerítésen át bemászott egy fiatal fiú, akinek az arcán vérző sérülés van. A házban lakó nőnek a 17 éves fiú elmondta, hogy a barátja nem csak őt sebesítette meg egy késsel, hanem a közelben, egy férfit is megszúrt.A késelőt a rendőrök először az otthonában keresték. Nem volt otthon, de az anyja segítségével telefonon fel tudták vele venni a kapcsolatot. A rendőrök szóval tartották, közben keresték, és egy órán belül a 44-es számú főút Gyulát elkerülő szakaszán elfogták.

Mikor meglátta a rendőrautót, az út melletti bokorban próbált elrejtőzni, de a rendőrök felszólítására kijött onnan.

Forrás: Ügyészség

A 18 éves fiú 17 éves barátjával előző este leérettségizett, ezt ünnepelték. Együtt ittak, több gyulai szórakozóhelyen megfordultak. Hajnalban elmentek a későbbi késelő házába, aki otthon egy kést vett magához, és azzal az utcára ment.

Forrás: Police.hu

Barátja követte, de már csak azt látta, ahogy egy férfi hazaér a házához, leszáll a biciklijéről, és a barátja minden ok, vagy előzmény nélkül odamegy hozzá, és többször megszúrja.

Amikor mentőt akart hívni, őt is megsebesítette az arcán.

A sérült fiú futni kezdett, és sikerült elmenekülnie agresszív barátja elől. A késelő ezután hazament, a házuk udvaráról elhozott egy talicskát, beletette a leszúrt férfi holttestét és eltolta az utca végén lévő szemetesekhez, ahol földre tett dolgok alá rejtette.

Az arcán megsebesített fiú könnyebben sérült meg, ez azonban az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint csak annak volt köszönhető, hogy amikor a szúrás érte, védekezésképpen hátrafelé elmozdította a fejét. Ha ez nem történik meg, akkor akár életveszélyes, vagy a halálos sérülései is lehettek volna.

A többek között gyilkossággal gyanúsított fiú ellen napokon belül vádat emelhetnek.