Új helyszínen bukkant fel az Örs vezér téri koldusbanda

bűnbanda örs vezér tere
Vágólapra másolva!
Rémült hangvételű levelet küldött a Metropolnak az egyik olvasó az Örs vezér téri koldusbandával kapcsolatban. A lap pár napja közölt cikket a téren tapasztalható állapotokról, ezután özönlöttek a levelek a szerkesztőséghez.
Vágólapra másolva!

– Most utazom hazafelé Kelenföld vasútállomásról és mit látok, az említett banda itt az aluljáróban zaklatja az embereket. Idejött a női ruhás fazon, hogy így, meg úgy, adjak neki pénzt. Mondtam neki, hogy nem, majd csak nem tágított és folytatta... Mondtam neki már határozottabban: nem! Erre közölte velem, milyen bunkó vagyok. Remélem hamarosan történik valami, mert elég ijesztő ez az egész – írta a Metropolnak az egyik olvasójuk.

A lap néhány napja közölt cikket az Örs vezér terén tapasztalható állapotokról, bemutatva egy feltételezett koldusbanda tagjait. Az anyag megjelenése után a cikkben szereplő illetők beözönlöttek a szerkesztőséghez, és kiabálva fenyegetőztek.

Üvöltöznek, isznak, láthatóan be vannak drogozva

A Metropolnak az üggyel kapcsolatban több olvasó is írt. Egyikük szerint az említett banda, "változó összetétellel, legalább két éve mérgezi meg a járókelők mindennapjait".

– Üvöltöznek, isznak, sokszor láthatóan be vannak drogozva, és a BKK semmilyen érdemi választ nem ad ezzel kapcsolatos megkereséseinkre. Azóta is szinte napi szinten ott vannak a bejáratnál, ordítoznak, fenyegetőznek, kéregetnek. Nemegyszer a metrón alszanak nappal, módosult tudatállapotban - írta a lap egyik olvasója.

Egy másik levélíró egy 2019-es esetről számolt be, amikor az egyik bedrogozott férfi egy véletlenszerűen kiválasztott, munkából hazaigyekvő járókelőt megtámadott, és alaposan megvert.

– Szintén 2019-ben nyáron,

– írta.

Egy másik olvasó arról számolt be, hogy szombaton a HÉV-megállónál "egy fickó olyan erőszakos, fenyegető fellépéssel beszélt egy idős nénivel, akinek a karját is megrángatta, hogy féltem, bántalmazni fogja". A beszámolója szerint azonban végül valami pénzt kezdtek el számolgatni, majd elkullogtak - a levélíró szerint a néni is hajléktalan lehetett.

Tímea pedig azt írta a lapnak, hogy a jegyautomatát nem lehet használni, általában nem ad vissza pénzt, mert valami kis papírral be van tömve, "a pénztárcát elővenni lehetetlenség, mert mint a sáskák ugranak az emberre".

Ideális adománygyűjtő területnek ítélik

A Metropol úgy tudja, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette a rendőri jelenlétet a téren. Wieszt Ferenc ezredes, a BRFK közrendvédelmi főosztályának vezetője a Zsaru Magazinnak azt mondta, hogy

önmagában az ittasság és a kéregetés, pityókás táncolás nem bűncselekmény,

de a randalírozókkal szemben és azokkal szemben, akik másokat megfélemlítenek, minden esetben intézkedik a rendőrség.

A banda két éve "mérgezi a járókelők mindennapjait" az Örs vezér téren Forrás: Metropol

– Az Örs vezér tere nagy forgalmat bonyolító csomópont, ehhez járul hozzá, hogy a téren sok az úgynevezett csoportképző hely, a kereskedelmi és vendéglátó helyek, amik a téren áthaladókat »megállítják«. A tömeg pedig vonzó azok számára, akik a közterületen töltik el idejüket, ők ezt ideális adománygyűjtő területeknek ítélik meg – mondta a magazinnak Wieszt Ferenc. Az ezredes azt is hozzátette, hogy a járőrözést kiegészíti a térfigyelő kamerahálózat, illetve a BKK-val együttműködésben a villamosokat és a buszokat is ellenőrzik.