Nagy siker volt a Tegyél Jót! élménytábor

Élménytábor Balatonfenyvesen.
Vágólapra másolva!
Augusztus 2-6 között ötödik alkalommal rendezték meg a Szülők Háza Alapítvány Tegyél Jót! Élménytáborát Balatonfenyvesen. Azok az állami gondoskodásban részesülő gyerekek vehettek részt a programokon, akik egész évben a Tegyél Jót! program kedvezményezettjei voltak. Négy gyermekotthonból hatvan gyermek szerezhetett felejthetetlen élményeket a magyar tengernél. Rengeteget strandoltak, vízibicikliztek, kézműves foglalkozásokon, hajózáson, vízi olimpián vehettek részt - olvasható a Tegyéljót oldalán.
Vágólapra másolva!

A Zöldforgó Élménynap programjai nyitották meg a tábort, ahol a fenntartható fejlődéssel és a környezetvédelem fontosságával ismerkedhettek meg a résztvevők.

A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a zenés programokra, így többek között fellépett az Alma Együttes, Sena és Nyári Károly is, aki a tábor végén megrendezésre kerülő T-faktor versenyre készítette fel a gyerekeket.

Több előadó is vendég volt a tábor során, például Horváth János festőművész, aki a küzdésről és a családról mesélt történeteket, fellépett Hillender Tímea vadvilágmentor, aki az „Álmok nélkül nem érdemes" című előadásával motiválta a gyerekeket későbbi céljaik elérésében. A fellépők között voltak még Kovács Rozália volt állami gondozott, Dr. Tóth Frank 256 szoros válogatott vízilabdázó, Rácz Zsófia ifjúsági ügyekért felelős helyettes államtitkár, aki a gyerekek ifjúság témával kapcsolatos észrevételeit hallgatta meg, szó esett még sportról, szabadidős programokról, környezet-, és állatvédelemről, valamint érdekes információkat árult el az ENSZ-nél betöltött ifjúsági nagyköveti munkájáról.

Rácz Zsófia ifjúsági ügyekért felelős helyettes államtitkár is részt vett a táboron

A tábor egyértelmű csúcspontja a T-faktor volt, ahol a zsűri elnöki tisztségét Barabás-Kis Zoltán, a Játékszín színművésze töltötte be.