Több embert is kirabolt egy miskolci testvérpár

illusztráció, rendőrség, rendőrautó, rendőr
Vágólapra másolva!
A testvérpár Miskolc Lyukóvölgy városrészében raboltak ki négy idős embert, valamint rátámadtak tizenéves fiúkra is, de ők el tudtak menekülni.
Vágólapra másolva!

Miskolcon, augusztus 3-án este, Lyukóvölgy városrészben egy 61 éves asszony, valamint az 58 éves élettársa szálltak le a buszról az egyik megállóban. Már hazafelé tartottak, amikor két férfi odament hozzájuk és az asszony táskáját követelték.

Az asszony nem volt hajlandó odaadni, ezért az egyik támadó megverte és erőszakkal elvette a táskáját, majd elmenekültek.

Az idős férfi utánuk ment és meg is találta őket. Felszólította a rablókat, hogy adják vissza a táskát és az értékeket, de a férfiak erre őt is megverték és elvették az övtáskáját, amiben az értékei voltak.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezek után a testvérpár három tizenéves fiút akart kirabolni, de nekik sikerült elmenekülniük. Kettejüknek könnyű sérüléseik lettek a veréstől.

A rendőrségnek sikerült azonosítaniuk a férfiakat, az otthonukban keresték őket, azonban elmenekültek, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellenük. A fiatalabb férfi augusztus 4-én délután fogták el Miskolcon. Kihallgatták, őrizetbe vették, a bíróság pedig augusztus 6-án elrendelte a letartóztatását. Pár nappal később, augusztus 9-én a testvérét is elfogták, akit szintén letartóztatott a bíróság.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfiak egy 78 és egy 83 éves férfit is kiraboltak, júliusban illetve augusztusban.

A testvérpár beismerő vallomást tett a kihallgatásuk közben. A rendőrök rablás és testi sértés miatt indítottak ellenük eljárást.