Az ügyészség kiskorú veszélyeztetése és kapcsolati erőszak  miatt emelt vádat egy 38 éves, Veszprém megyei nő ellen. 29 éves párját testi sértéssel, és becsületsértésse vádolják. Mind a ketten rendszeresen verték a nő legkisebb gyerekét annak tanulási problémái miatt.

A vádirat szerint az asszony 2020 februárjában mutatta be új élettársát az akkor 17, 14 és 8 éves gyerekeinek, aki ezután napi szinten találkozott velük. A nő legkisebb, elős osztályos gyereke tanulási nehézségekkel küzdött, anyja és új élettársa a 2020 márciusában kezdődött digitális oktatás miatt rendszeresen számon kérték a házi feladatot, melynek hiányosságai miatt rendszeresen szidták, büntették. Megvonták tőle a szabadidős programokat, illetve kedvenc játékait, és nem kapott édességet.

illusztrációForrás: AFP/Sebastian Kahnert

Ezen kívül előfordult, hogy

a nő barátja arcon, vagy tarkón ütötte, meghúzta a fülét, fakanállal körmöst adott neki, az asszony pedig ahelyett, hogy leállította volna élettársát, támogatta annak agresszív viselkedését, sőt, időnként csatlakozott hozzá, és ő is pofon vágta a gyereket.

A bántalmazásnak gyakran a két testvére is szemtanúja volt, és többször könyörögtek anyjuknak, és élettársának, hogy hogy ne bántsák az öccsüket, akinek, többször segítettek a leckében, csak hogy megvédjék.

Az anya és párja 2020. április 17-én este 10 óra után, a délutános műszakból ért haza, majd szokás szerint számon kérték a leckét a gyereken, majd durván leszidták, és megverték a hibái miatt.

Az idősebb testvérek hiába kérték, hogy hagyják abba a bántalmazást, az anya és élettársa elhatározták, hogy megleckéztetik a kisfiút. Felszólították, hogy öltözzön, mert kiviszik az erdőbe a vaddisznókhoz. Miután elmentek, a testvérek telefonon a nagynénjüktől kértek segítséget, aki a családjával együtt elindult hozzájuk. Eközben a nő és a férfi

a gyereket a noszlopi erdőbe vitte, kiszállította a kocsiból, majd elhitették vele, hogy éjjel 11 óra körül otthagyják, és elhajtottak a kocsijukkal. Pár perc múlva visszamentek érte, amikor a férfi újból megütötte és meg is rúgta, az anya pedig mindezt végignézte.

Hazaérve Ajkára, a rokonok már vártak rájuk, és mindhárom gyereket magukkal vitték, hogy édesapjuknak adják át őket.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolta, az anya esetében pedig azt is, hogy tiltsák el minden olyan foglalkozástól, amelyek esetében kiskorúakkal kerülhet kapcsolatba.