Felmentették az erőszakos apját leszúró galgahévízi lányt, most megszólalt az édesanyja

Galgahévíz családírtás
Vágólapra másolva!
Anyja és bátyja védelmében cselekedett az akkor 13 éves galgahévízi lány, Bernadett, amikor mellkason szúrta agresszív apját egy konyhakéssel. Majdnem két évbe telt, mire kimondták, nem vonják felelősségre. A fiatal lány anyja arról mesélt, hogyan élték meg az elmúlt 20 hónapot.
Vágólapra másolva!

A Blikk felidézte, Bernadett a szerettei védelmében az után állított bele egy kést az 55 éves férfi mellkasába, hogy az részegen előbb

a felesége nyakát megvágta egy üveggel, a segítségére siető 18 éves fiát, Dávidot pedig hasba szúrta egy konyhakéssel

az otthonukban. Az emberöléssel a gyerekeket gyanúsították, de egyiküket sem vonják felelősségre, ám ezt csaknem két évbe telt kimondani. A fiú esetében jogos önvédelem, a lánynál pedig menthető felindulás miatt szüntették meg az eljárást - írja a lap.

A család már bő egy éve Budapestre költözött. Az édesanyát telefonon sikerült elérnie a Blikknek.

Az egész életünkre rányomja a bélyegét. Nem tudtunk már tovább ott élni abban a házban, részben ezért is költöztünk Pestre" – mondta a Blikknek az asszony.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A gyerekek most 23 éves testvére, Benjámin már a tragikus események idején sem lakott otthon.

Próbáljuk nem szóba hozni otthon a történteket, az öcsém azóta nem is beszél róla. Apánkra nagyon haragszom, még a temetésére sem mentem el. A család többi tagja viszont elkísérte az utolsó útjára.

A húgom nagyon apás volt, ezért is olyan szörnyű ez most neki.

Abban a helyzetben egyébként senki nem cselekedett volna másképp, hála Istennek, sikerült megvédenie a családját – mesélte a lapunknak Benjámin.

"Egy büntetőeljárás számos okból elhúzódhat, egy emberölési ügyben a nyomozóknak kötelezően minden részletre kiterjedő vizsgálatot kell lefolytatniuk. Hiába tűnik egyértelműnek az eset, többek között rengeteg tanút hallgatnak meg ilyenkor, akár szembesítéseket is kell végezniük, a számos szakértő kirendeléséről pedig nem is beszélve. Mindezekkel pedig tűpontosan alá kell támasztani a végső döntést" – magyarázta Tran Dániel, miért kellett közel két év ennek az ügynek a lezárásához.