Idősektől szerzett pénzt egy fiatalokból álló banda Budapesten – videó

Vágólapra másolva!
Az 5 fiúnak az volt a módszere, hogy körbeállták az időseket, pénzt akartak felváltatni, majd amikor elterelték a figyelmüket elvették a pénzüket.
Vágólapra másolva!

A fiúk 15-17 évesek voltak, amikor 2019-ben szervezetten fosztottak ki idős embereket, vagy loptak boltokból, benzinkutakról. A banda mindiig más összetételben szerzett pénzt, ketten, egy 15 és egy 16 éves fiú egyedül is lopott.

A tipikus módszerük az volt, hogy kiszemeltek egy idős személyt, beszélgetni kezdtek vele, majd elterelték a figyelmét azzal, hogy pénzt akarnak felváltatni. Amint idős férfi, vagy nő elővette a tárcáját, gyorsan odanyúltak és kivették a belőle a pénzt.

Volt, hogy aprópénzt ejtettek a földre, így zavarva meg az idős személyt, vagy azt állították, hogy már beletették a pénztárcájába a felváltandó pénzt.

Akkor is odamentek idősekhez, amikor bank automatából vettek fel pénzt.

Körbeállták és elvették a pénzét, bankkártyáját.

A megszerzett bankkártyával is tudtak pénzt felvenni, mert általában a PIN-kódot a kártya mellett tartották.

Mindezeken kívül többször előfordult, hogy nem fizették ki a tankolást, vagy akkumulátort, motorolajat, élelmiszert loptak a benzinkútról.

Az egyik alkalommal a banda 3 tagja egy gyorsétteremben evett, de nem fizettek.

Az ügyészség csoportosan és bűnszövetségben elkövetett kifosztások, üzletszerűen elkövetett lopások és más bűncselekmények miatt emelt vádat a banda ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítéljen 4 fiút fiatalkorúak börtönére, vagy fegyházára. Az ötödik társuk ellen közmunkát javasolnak. A bandából négy fiú van jelenleg bűnügyi felügyelet alatt van vagy letartóztatás alatt áll.