A vonatsíneken két sorompó közé szorult egy autós az egyik békásmegyeri HÉV-átjáróban. A sofőr a piros jelzés ellenére hajtott a sínekre. Csak pillanatokon múlt, hogy nem sodorta el az érkező szerelvény.

Az esetről a Tények számolt be. A videón jól látszik, hogy az egyik autós a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott, de közben már elindultak lefelé a sorompók, és az autóra csukódtak. A férfi kiszállt az autóból, kézzel tartotta a sorompót, miközben a HÉV közeledett. Egy másik sofőr segített neki, az utolsó pillanatban sikerült lehajtaniuk a kocsival a sínekről.

Ebben az átjáróban tízpercenként járnak a szerelvények. Az egyik helyi férfi szerint a legtöbb baleset a türelmetlen autósok miatt van.

Hétköznap nagyon sok autó feltorlódik, idegesek az emberek. Beáll úgy, hogy a HÉV nem tud elmenni, ilyenkor várakozás van. Egyedül az lenne a megoldás, ha a HÉV a föld alatt menne  - mondta egy környékbeli férfi.

Egy másik férfi ugyanezen a véleményen van.

Szerinte a forgalom gyakran azért áll, mert sokan a tilos jelzés ellenére megpróbálnak átérni a szerelvény előtt, és pillanatok alatt megtörténik a baleset.

A Tények felidézte, hogy néhány hete Csömörön történt hasonló baleset, akkor két férfit kellett kimenteni az összeroncsolódott autójukból.