Így húzták ki az árokból a felborult buszt az M7-esen a tűzoltók - videó

busz, baleset, M7, autópálya, sérült, halott, Felborult egy busz az M7-esen, nyolc ember meghalt, autóbusz az M7-es autópálya Szabadbattyán A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak.
Szabadbattyán, 2021. augusztus 15. Tűzoltók kiemelik az árokból a hajnalban balesetet szenvedett autóbuszt az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
Csörlőkkel és daruval húzták ki az árokból a vasárnap hajnalban felborult buszt az M7-esen. A tűzoltók a közösségi oldalukon, videóban mutatták meg, miként emelték ki a roncsot.
Vágólapra másolva!

Azt írják a videó mellett, hogy a buszt a tűzoltók daru és két kamionmentő csörlőjével állították kerekeire, majd daruval emelték fel a rézsűn, végül ismét

csörlőkkel húzták ki a leállósávba.

A busz kerekeire állítása előtt az autópálya ezen szakaszának szélső szalagkorlátját kicsavarozták, majd motoros gyorsdarabolóval levágták a tűzoltók, és az árokparton lévő egyik fa több belógó ágát is lefűrészelték.

A csaknem tízórás mentés után délután indulhatott meg újra a forgalom

a sztráda ezen szakaszán.

A vasárnapi balesetben nyolcan meghaltak, negyvennyolcan pedig megsérültek - köztük gyerekek is.

A busz Horvátországból, a Krk szigeten található Baska településről tartott a főváros felé egy egynapos kirándulás után, amikor az autópályán egy híd pillérének ütközött és árokba hajtott.