Ennyibe kerül majd egy korsó a Szent István napi sörből

ez történt ezen a furcsa nyáron galéria 2020
Budapest, 2020. augusztus 20. A nemzeti színnel kivilágított Lánchíd az államalapítás és az államalapító Szent István király ünnepén 2020. augusztus 20-án. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Hatalmas programzuhataggal várja Budapest az érdeklődőket augusztus 19-e és 22-e között. Bár a színvonal magas lesz, az árak alacsonyan maradnak.
Vágólapra másolva!

Külön erre a napra készített Szent István napi sör, az ország tortája és kenyere, az eddigi legnagyobb szabású tűzijáték és még rengeteg program csábítja Budapestre a magyarokat augusztus 20-án - írja a Metropol. A lap emlékeztet, hogy tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt a szokásos ünnepi tűzijáték és a Szentjobb körmenet.

A nemzeti színnel kivilágított Lánchíd az államalapítás és az államalapító Szent István király ünnepén 2020. augusztus 20-án Forrás: MTI/Mónus Márton

– Idén azonban a szervezők kitettek magukért, és a valaha volt legnagyobb szabású ünnepségsorozattal készül Magyarország az államalapítás ünnepére: 18 helyszínen, több 100 programmal várják az érdeklődőket – írják.

Sör 350 forintért

Államalapítónk tiszteletére készült a különleges Szent István Napi sör, amely a Borsodi Világos sör csapolt változata, és a jéghideg, gyöngyöző nedűt mindössze 350 forintért vásárolhatjuk meg a rendezvény alatt. Az italkínálat sokszínűségét pedig a Hilltop borászat minőségi borai, és a Mátyás Pálinkaház kétféle zamatos nedűje fogja változatosság tenni. A hivatalos Szent István Napi Bisztrókban is kedvező árakkal várják a résztvevőket:

  • Naturaqua természetes ásványvíz, 0,5 dl: 190 forint
  • Coca-cola Szent István Nap címkével, 0,5 dl: 290 forint
  • Márkázott szendvics (háromféle kapható): 390 forint

A Magyar Ízek Utcájára látogatók idén is megkóstolhatják a Szent István-napi Kenyérverseny győztesét, vagyis az Ország Kenyerét, a solymári Hel Pékség Solymár gyöngye kenyerét, és az Év Innovatív Kenyerét, a tiszakécskei Fejedelmi Pékség Tisza-parti magvas kézműves kenyere lett.

Eredeti és cukormentes változatban is megkóstolhatjuk az idei Magyarország Tortáját, amit a Habcsók Cukrászda álmodott meg pirított napraforgómag, vilmoskörte, méz és csokoládé felhasználásával. A Napraforgó fantázianevű tortát 950 forintért kóstolhatjuk meg.

Repülőgép-szimulátor és lézerlövészet is lesz

Két napig a kicsik és a csodák birodalma lesz a Gyerekliget a Vajdahunyad várától a Kós Károly sétányig húzódó területen. Lesznek herceg- és hercegnőképző programok, fellépnek a Tűzmadarak vásári mutatványosai, a Simorág TánCirkusz, valamint az István és Gizella óriásbábok. A Tekergőtérben lesznek játék-installációk, a Pintyőke „cirkuszban" pedig Csukás István legszeretettebb mesehősei kelnek életre.

Augusztus 20-án és 21-én, reggel 8 órától este 6 óráig lesz tűzszerészi, gépjármű, hadi- és fegyverzettechnikai bemutató, de

izgalmas programnak ígérkezik a felvonuló harckocsik és tankok katonai parádéja is,

amikkel testközelből is megismerkedhetnek kicsik és nagyok. A helyszínen lesz szabadon kipróbálható repülőgép-szimulátor is, mobil akadálypályán, és lézerlövészet.