Yacov Hadas-Handelsman: Mindenkire figyelni kell

Vágólapra másolva!
Yacov Hadas-Handelsman Izrael Állam magyarországi nagykövete a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a két ország kapcsolatáról.
Vágólapra másolva!

A nagykövet beszélt az Izraelt sújtó természeti katasztrófáról, a Jeruzsálemi erőkben megjelenő tűzről, megemlítve, hogy egyre melegebbek a nyarak, amik hatással vannak a környezetre. Hozzátette, Magyarországon is ismerik ezt a jelenséget, hiszen a Velencei-tóban a vízmennyiség fogy, a halak pusztulnak.

Ez utóbbi kapcsán Izrael felajánlotta segítségét, hiszen a zsidó állam vízgazdálkodása közismert a világban. A diplomata reményét fejezte ki, hogy a tűzoltók és a technika segítségével sikerül legyőzni a jeruzsálemi erőket veszélyeztető tüzeket, ahogy abban is reménykedik, hogy ezeket nem emberi mulasztás okozta.

Yacov Hadas-Handelsman már egy ideje Magyarországon képviseli hazáját, az eddigi tevékenységéről elmondta, a koronavírus-járvány miatt több mint egy évig nem igazán lehetett tenni semmit, hiszen szinte mindenki otthon volt. Bár már vannak különböző technikai segédeszközök, alkalmazások, amelyek segítik a kommunikációt,ám a személyes találkozásokat ezek sem képesek pótolni. Ám szerencsére nemállt le teljesen az élet, hiszen a nagykövetség sokat tudott tenni, hogy izraeli és magyar cégek tudjanak kapcsolatba kerülni, elsősorban a hightech iparágban. Ugyanakkor a kultúra területén is fontosak a jó kapcsolatok,ám ezeknek a járványhelyzet igencsak betett.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.