Könnyű testi sértés és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Kalocsai Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki tavaly decemberben egy Kalocsa környéki faluban részegen bántotta a 11 hónapos és 4 éves unokáit, a feleségét és a lányát pedig megfenyegette.

A vádirat szerint a férfi tavaly télen, december 2-án, délután az otthonukban volt a feleségével és a 11 hónapos fiú és 2 éves lány unokájával. A kisfiú nyűgös volt, sírása idegesítette a férfit, ezért trágár szavakkal kiabált vele és a kislánnyal.

A részeg férfi a 11 hónapos kisfiút kikapta felesége kezéből, átvitte a gyerekszobába, ahol fejen vágta, amitől az bepirosodott.

Aztán mérgében egy erős mozdulattal, 60-70 centi magasságból hasra ejtette a kiságyban és a fejére húzta a paplant.

A csecsemő feje belecsapódott a kiságy fából készült elejébe. A támadást a 2 éves is látta, aki ettől elsírta magát. Időközben hazaért a férfi lánya a két nagyobb unokájával, egy 7 éves fiúval és egy 4 éves lánnyal.

A férfi a lányával is kiabált és a 4 éves unokáját leszorította az ágyra, majd ököllel többször arcon vágta.

A kislány nagyon megijedt, sírni kezdett. A férfi akkor hagyta abba, amikor a lánya közbelépett. 

A támadó a többi családtagjával is kiabált, szidta és elzavarta őket a házból, ezért az éjszakát a szomszédban töltötték. Másnap a feleségét és a lányát azzal fenyegette meg, hogy ha hazamennek, rájuk gyújtja a házat, kivégzi őket és elvágja a torkukat.

A fenyegetés miatt a lánya kérte apja megbüntetését, a felesége viszont nem. A két megvert gyerek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A férfi lánya a gyerekeivel elköltözött a szülői házból. Most egy anyaotthonban élnek.

A különös visszaeső férfi ma bűnügyi felügyelet és távoltartás alatt áll. A járási ügyészségkét rendbeli könnyű testi sértéssel és zaklatással vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy egy korábbi feltételes szabadságot is meg kell szüntetni és feltételesen se lehessen szabadságra bocsátani. A férfi sorsáról a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.