Riadt tekintettel, összetört arccal, hóna alatt mankókkal, szeme körül monoklikkal nyitott ajtót Fövenyesi Anna - írja a Blikk. Amikor három hónapja befogadta magához a brutális férje elől menekülő barátnőjét, Évát, még nem gondolta, hogy ez kis híján az életükbe kerül. A férfi mindkettőjüket félholtra verte, a lakásban a vérfoltos falak és a szőnyegpadló is erre emlékeztet.

„A barátnőm tüdejét átszúrták a törött bordái, légmellel életveszélyes állapotban fekszik a miskolci kórházban. Engem tegnap engedtek haza, de a törött bordáim miatt még a lélegzetvétel is fáj, és csak mankóval tudok járni. Szeptember elsejétől egy németországi étterembe várnak mosogatni, de így, összetört arccal, kivert foggal mégis kinek kellenék?” – panaszolta remegő hangon a Blikknek Anna.

B. Csaba a távolságtartási végzés ellenére májusban támadt rá Évára, és egy törött tányérral elvágta a nyakát. Amikor a nő elmenekült, a dühös férj addig kereste, kutatta a feleségét, amíg péntek éjjel Annához el is jutott. 

Belökte az ajtót és ugrálva taposta Éva fejét. Amikor Anna rászólt, a férfi őt is ököllel arcul ütötte, úgy, hogy a foga is kiesett. 

„Elájultam. Amikor magamhoz tértem, vérben úszott a lakásom. Tárcsáztam a segélyhívót, erre Csaba újra úgy megütött, hogy beestem az ágyba. Aztán visszament Évához, aki sírva könyörgött az életéért. A férje azt felelte, hogy nekem kegyes halált szánt, de őt meg fogja kínozni – folytatta Anna.

IllusztrációForrás: AFP

Szerencsére a társasház lakói közben segítséget hívtak. 

Előbb a mentők érkeztek meg, de amikor meglátták az ajtónál B. Csabát késsel a kezében, visszahőköltek. 

Bár a férfi a földszinti lakás erkélyén kiugrott, pár utcával odébb a rendőrök elfogták és bilincsbe verték.

Annával és Évával szirénázva száguldott a mentő a miskolci kórházba, ahol még az orvosok is megrökönyödtek a félholtra vert nők látványától.

A feleség új életet szeretne kezdeni

„Halálfélelmem van itt is, félek, hogy Csaba utánam jön és bosszút áll. Képtelen vagyok szabadulni tőle” – sírta el magát a kórházban fekvő Éva.

„Csaba az iskolatársam volt, négy éve vagyunk egy pár. Már késő volt, amikor kiderült, hogy szerepet játszott azért, hogy a bizalmamba férkőzzön. Együtt mentünk ki Kanadába, ahol segélyből éltünk. De hazatérve itthon sem dolgozott. 

Gyakran vett be nyugtatót, amire tablettás bort ivott. Na, olyankor aztán nem ismert sem istent, se embert. 

Sajnálom, hogy Annát bajba sodortam, talán ha Csabát hosszú évekre börtönbe zárják, akkor valahol új életet kezdhetek” - mondta.

Amikor Annát kihallgatták a kazincbarcikai rendőrök, egyikük annyira emberséges volt, hogy a járőrautóból ölben vitte be a mozgásképtelen nőt a kapitányságra, majd a kihallgatás után vissza a lakásába.