Ismét felütötte a fejét az új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűnözés Miskolc számozott utcáin, a rendőrség azonban azonnal közbelépett.

A 2020-as évben öt hónapon keresztül végrehajtott intézkedéssorozat eredményeképpen Miskolc Számozott utcáin visszaesett az új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűnözés, azonban 2021. augusztus 16-án azt a jelzést kapta a rendőrség, hogy 

ezen a területen egy új kereskedő jelent meg, ezért azonnal elkezdődött a felderítő munka. 

Ennek eredményeként a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály VI. Bűnüldözési Osztálya a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Felderítő Alosztályával együttműködve megállapította, hogy a város ezen részén 

a helyi, 30 éves Sz. Gábor terjesztheti a kábító hatású anyagot, 500 forintért adagját. 

Az augusztus 17-én tartott közös rendőri akció során először két fogyasztóval szemben intézkedtek, akik varázsdohányt vásároltak Sz. Gábortól. Tőlük új pszichoaktív anyaggal átitatott növényi anyagokat foglaltak le.

Forrás: police.hu

Ezután a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály Közterületi Támogató Alosztály közreműködésével elfogták Sz. Gábort is. 

A nála tartott kutatások alkalmával lefoglaltak ún. hatóanyagot, a már elkészített varázsdohányt és nagy mennyiségű készpénzt, többségében 500-1000 forintos bankjegyet.

Forrás: police.hu

A nyomozók beazonosították Sz. Gábor felső kapcsolati forrását is. A 30 éves K. Tibort szintén a Borsodi Támogató Alosztály közreműködésével fogták el. A nála tartott kutatás során bruttó 15 gramm mennyiségben új pszichoaktív anyagnak minősülő ún. hatóanyagot, illetve készpénzt foglaltak le.

Forrás: police.hu

Mindkét férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétségének megalapozott gyanúja hallgatták ki gyanúsítottként. 

A bűncselekmény elkövetését elismerték. 

Az ügyben eljárást folytató Miskolci Rendőrkapitányság előterjesztést tett a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására az ügyészség felé.