Húsz betörés miatt kell felelniük

Vágólapra másolva!
A Kecskeméti Rendőrkapitányság vádemelést javasol a helyi bűnbanda tagjai ellen.
Vágólapra másolva!

2020 szeptembere és 2021 áprilisa között 20 vagyon elleni bűncselekményről érkezett bejelentés a megyeszékhelyi rendőrkapitányságra. Az elkövetési módok kísérteties hasonlóságot mutattak,

végül pedig beigazolódott, hogy az esetek összefüggnek egymással.

Tavaly novemberben egy csarnok ajtaját felfeszítették és elvitték az összes szerszámgépet, amit csak találtak.

Nem elégedtek meg a közel egymillió forint értékű zsákmánnyal, még az üzemanyagot is ellopták a helyszín mellett lévő autóból.

Volt olyan helyszín, ahol egy hónap alatt háromszor is jártak, és réz vezetékeket vittek el egy nyitott tárolóból. Egyszer az ott lévő raktár ajtaját is befeszítették, hogy hozzájussanak több kilónyi vörösrézhez.

A tetemes mennyiségű fém ellopásával másfél milliós kárt okoztak.

A betörésre szakosodott banda többségében építőanyagokat és szerszámokat vitt el. Volt hogy raktárépületekből, máskor pedig magánházaktól tűntek el a dolgok. Az ellopott holmikhoz szinte mindig a lakatokat levágva jutottak hozzá.

Forrás: Police.hu

A lopásokkal több mint 10 millió forint kárt okoztak.

Az ügy felderítése érdekében egy nyomozócsoportot állítottak fel a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai, majd széleskörű adatgyűjtés után azonosították a feltételezett elkövetőket.

Idén márciusban egy 31 éves és egy 22 éves helybélit vettek őrizetbe, majd a következő hónapban a 27 éves társukat is elfogták,

őket több rendbeli lopás bűntett elkövetésével gyanúsítják. A három férfi közül az egyik most is letartóztatás alatt áll, míg a másik kettő bűnügyi felügyelet alatt. Kiderült, hogy öt orgazda is benne lehet a bűncselekmény-sorozatban. Nekik pénzmosás miatt kell felelniük, ők szabadlábon védekezhetnek. A nyomozók végül a lopott holmik egy részéhez is eljutottak. Azokat lefoglalásuk után visszaadták jogos tulajdonosaiknak. Az ügy vizsgálatát befejezték a Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói. Az iratokat vádemelési javaslattal küldték el az illetékes ügyészségnek.