Őrizetbe vettek egy 21 éves román férfit, aki a gyanú szerint mellkason szúrta testvérét - írja a police.hu.

Egy ideje együtt lakott és egy helyen dolgozott a testvérpár Szigetszentmiklóson. Az éjszakás műszak után augusztus 18-án reggel, ébredés után nem sokkal italozni kezdtek. Délután visszaérve szálláshelyükre összeszólalkoztak, lökdösni, ütni-verni kezdték egymást, amikor az egyik testvér egy 12,5 cm hosszú konyhakéssel megszúrta bátyját. A 26 éves férfit a mentők munkatársai életveszélyes állapotban vitték kórházba, azonnal megműtötték.

A rendőrök a 21 éves férfit elfogták, a kést megtalálták és lefoglalták. A román férfi kihallgatásán azt vallotta, hogy bár veszekedtek és való igaz, hogy testvérét megszúrta, mindez csak egyszerű játékból alakult így, ami a testvérek között szokott történni, a véletlen műve, hogy bátyja a dulakodás közben megsérült.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztály Életvédelmi Alosztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntettének gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást, egyben előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.