Megvette a legolcsóbb vadászfegyvert, kivégezte szerelmét és annak párját, majd agyonlőtte magát a szegedi gyógyszerész

kettős gyilkosság Szeged
Vágólapra másolva!
Beszűkült tudatállapotban ölhette meg saját magát a szegedi gyilkos, miután egy vadászpuskával kivégezte plátói szerelmét és annak párját. A kifejezetten jómódú, saját lakással rendelkező, Mercedesszel járó V. Dániel a Bors információi szerint a legolcsóbb vadászfegyvert vásárolta meg, miután nem sokkal előtte megszerezte a fegyvertartási engedélyét.
Vágólapra másolva!

A kegyetlen gyilkosság júniusban történt. A fiatal gyógyszerész, V. Dániel szerelmes volt az általa az egyetemen megismert, korábban tehetséges küzdősportoló Zoéba.

A lány azonban nem akart többet barátságnál, és azt monda neki, amennyiben ennyivel nem éri be, jobb, ha teljesen kitörlik egymást a másik életéből.

Zoé később kapcsolatot létesített Tamással, aki nem sokkal később oda is költözött a nőhöz. Amikor ezt Dániel megtudta – bár volt saját lakása a városban –, kibérelt egy emeleti ingatlant abban a Petőfi sugárúti társasházban, ahol Zoé otthona is volt. Célja az lehetett, hogy mindig a lány közelében legyen - írja a Bors.

Heteken át titokban leselkedett a pár után, aztán egy szombati napon berontott hozzájuk, és mindkettejükkel végzett egy napokkal korábban vásárolt vadászfegyverrel.

Először Tamást, majd Zoét lőtte le. Az áldozatok holttestére később a lány édesanyja talált rá, aki a bejárati ajtótól nem messze, a barátja a szobában halt meg.

A gyilkos magának való volt, vásárlói inkább kerülték

Míg a rendőrök hosszú órákon át helyszíneltek a lakásban, a szomszédok elmondták: a gyógyszerész az utóbbi időben furcsán viselkedett. Látszott rajta, hogy lelki fájdalom gyötri, még a külsejét is elhanyagolta. A ház lakóinak köszönését ugyan viszonozta, azonban nem állt velük szóba, kissé mogorván viselkedett velük.

Forrás: police.hu

A tettes klasszikus polgári értékeket valló családban nőtt fel. Szülei az általános iskola után a város elit gimnáziumába íratták be, itt is érettségizett nagyon jó eredménnyel. Doktori címét a szegedi egyetemen szerezte meg, ahol szintén az éltanulók közé tartozott. Az egyetem után az egyik szegedi pláza patikájában helyezkedett el.

Ismerősei szerint magának való ember volt. Munkahelyén, a patikában nem tartozott a betegek kedvencei közé. Gyakran barátságtalanul szolgálta ki őket, vásárlói közül ezért többen is, ha tehették, elkerülték.

Tette után elhajtott kocsijával, és öngyilkos lett

V. Dániel a szörnyű tette után beült szürke Mercedes C 200-as luxusautójába, majd a 114 kilométerre fekvő Szanazughoz hajtott, ahol maga ellen fordította fegyverét.

Az utolsó töltényt tartotta meg magának.

Végh József kriminálpszichológus úgy véli, könnyen lehet, hogy a gyilkos eleve úgy tervezte, hogy miután Zoét és Tamást megöli, saját magával is végez.

Ebben az esetben általában az elkövetők teátrális megoldást választanak, többek között búcsúlevelet hagynak a szeretteiknek.

„Az is elképzelhető, hogy a kettős emberölés után órákkal már felismerte, hogy mit tett, és a várható következményektől tartva jobbnak látta, ha nem várja meg a börtönbüntetést. Az, hogy hiába reménykedett a fiatal lány szerelmében, arra az elgondolásra vezethette, hogy amennyiben a hölgy nem őt szereti, ne szeressen mást sem, és mást se tegyen boldoggá” – mondta a szakértő.

Július elején együtt temették el Zoét és Tamást a ruzsai temetőben. A család kérésére a hatalmas koszorúk és nehéz csokrok helyett egy-egy szál fehér rózsával rótták le kegyeletüket a gyászolók.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!