Karácsony Gergely hétfőn délelőtt fél 10-kor álmosan, egy kávé mellől Facebookozott arról, hogy mostantól minden nap mond valamit a baloldali előválasztási színjátékról. A főpolgármester már nem is próbál meg úgy tenni, mintha Budapestért dolgozna. Pedig a főváros SZMSZ-e világosan kimondja, hogy a főpolgármester főállásban látja el a megbízatását - írja a fővárosi Fidesz.

A baloldali városvezető hétfő reggel fél tízkor közzétett videójában az előválasztás fontosságáról beszélt, ami a Fidesz szerint nehezen összeegyeztethető főpolgármesteri tisztségével.

Mint ismert, Gyurcsány Ferenc még az év elején régi bizalmasát jelölte ki a baloldal közös jelöltjének, aki azóta jól érzékelhetően háttérbe szorítja a főváros ügyeit. 

A budapesti Fidesz szerint ez azért is gond, mert "egy európai főváros vezetése teljes munkaidős állás". Ezt egyébként Budapest Szervezeti és Működési Szabályzata is kimondja, arról rendelkezve, hogy "a főpolgármester a megbízatását főállásban látja el" - hívják fel a figyelmet.

Karácsony Gergelyt láthatóan nem zavarja, hogy Budapesten állandósultak az idegtépő forgalmi dugók, hogy szemét borítja a köztereket 

- kommentálja a nagyobbik kormánypárt a baloldali városvezető elmúlt féléves hozzáállását. "Ő kellemesen kávézgatva inkább miniszterelnök-jelölti kampányára koncentrál. Ki hiszi el neki, hogy képes lenne egy ország vezetésére, ha a budapestieknek tett esküjét is ilyen könnyen megszegte?" - teszik fel a kérdést.