A hétvégén két ügyben javasolta annak a két szerb férfinak a letartóztatását, akiket augusztus 18-án Vas megyében fogtak el, amint migránsokat szállítottak a nyugati határ közelébe, egyikük pedig a migránsokat hátrahagyva megpróbált elmenekülni a rendőri igazoltatás elől.

 Az egyik szerb férfi a megbízója által küldött koordináták alapján megjelölt helyen,

a szerb-magyar határ közelében vette fel azt a hét szír migránst, akik korábban a kerítésen átmászva lépték át Magyarország déli határát. Egy rendőr Kőszeg közelében megállította, és igazoltatta a kocsit,

majd elfogta a sofőrt és az utasokat.
Egy másik szerb férfi Belgrádban állapodott meg a megbízóival abban, hogy pénzért cserébe szállít migránsokat Magyarországról az osztrák határhoz. A férfi bérelt egy autót Szerbiában, amivel augusztus 17-én lépte át a határt Röszkénél. A férfi ezt követően osztrák rendszámot rakott fel az autóra a szerb rendszám elé, majd másnap a megbízóitól kapott koordináták alapján, Kelebia környékén felvett 15 bangladesi migránst. A férfi a megbízói által meghatározott útvonalon indult el a magyar-osztrák határ felé. A rendőr meg akarta állítani az autót a 87. számú főút Vas megyei szakaszán, azonban a sofőr menekülni kezdett. A rendőrök végül Szombathely közelében fogták el a kocsiból elfutó és elrejtőző férfit, illetve az autóban maradt utasait.

A Vas Megyei Főügyészség a szökés, a bizonyítás megnehezítése, illetve a bűnismétlés
veszélye miatt javasolta mindkét szerb férfi letartóztatását, melyet a bíróság egy hónapra elrendelt.