Két kutya harapdált halálra egy férfit szombaton Szentesen. A férfinak a nyomok szerint esélye sem volt túlélnie a két megvadult állat támadását. A kutyák annyira kezelhetetlenek voltak, hogy a sintérek csak azután tudták őket elfogni, hogy nyugtató injekciót lőttek beléjük. Most speciális eszközökkel vizsgálják, hogy valóban ők gyilkoltak-e. Ha igen, azonnal elaltatják őket. Egyelőre csak a rendőrségi szakértő mehet a közelükbe. Közben a gazdájuk, vagy gazdáik ellen eljárás indult. Akár börtönbe is kerülhetnek.

Holtan találtak rá egy helyi férfira szombaton reggel egy szentesi ház előtt, az árokban. A férfival valószínűleg két megvadult kutya végzett. Méghozzá az elsődleges adatok alapján brutális kegyetlenséggel. Az egész testét összeharapdálták az 53 éves férfinak, akinek a jelek szerint esélye sem volt arra, hogy túlélje a támadást.

képünk illusztrációForrás: pixabay.com

Az Origo megtudta, hogy a kutyák még a támadás után órákkal is olyan agresszívek voltak, hogy nyugtató injekciót kellett beléjük lőni, hogy egyáltalán meg lehessen őket közelíteni.

Úgy tudjuk, akkor már a helyükön, vagyis annak a háznak az udvarán voltak, ahol éltek.
Ide, vagyis az udvarra ezután több szakember ment be, a kezükben speciális eszközzel. Egy vasrúddal, amelynek a végére egy hurok van erősítve.

képünk illusztrációForrás: AFP/Daniel Mihailescu

A megvadult állatokat ilyennel szokták elfogni.

A kutyák nem kifejezetten nagytestűek. És nem fajtiszták. Információink szerint vizsla méretűek. Most a szentesi gyeptelepen vannak, senki nem mehet a közelükbe, csak a rendőrségi szakértő. Az ő feladata lesz majd az, hogy egyáltalán megállapítsa, hogy valóban ezek a kutyák gyilkoltak-e. Ezt a legmodernebb technikai felszerelésekkel állapítja majd meg. A harapásnyomok, és a kutyák fogai mellett DNS vizsgálatot is végez majd.

Ha valóban ezek a kutyák gyilkoltak, a hatályos jogszabályok szerint, mérlegelés nélkül elaltatják őket.

Az állatok gazdájának felelősségét a rendőrség vizsgálja. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen – ezt írták a rendőrök hivatalos honlapjukon a támadás után. Másnap azonban a Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője már arról beszélt a Tv2-nek, hogy a kutyák gazdái, vagyis több ember ellen indult eljárás.

Többek között erre is szerettünk volna rákérdezni, de a rendőrök egyelőre a nyomozás érdekeire hivatkozva nem akartak nyilatkozni.

Sőt, a helyi gyepmesternek is megtiltották, hogy kérdésekre válaszoljon. Legalábbis a férfi erre hivatkozva utasított vissza minket, amikor megkerestük.

A kutyák gazdája emberölés miatt akár börtönbe is kerülhet.  

Ami biztos, hogy a meggyilkolt férfi holttestére egy ismerőse talált rá az árokban. Először azt hitte, hogy csak alszik, mert tudta, hogy előző este bulizott a barátaival. A Sonline információi szerint a férfi Angliából jött haza nem sokkal korábban, ott dolgozott.