Az ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki októberben az 54-es főúton, Bugacpusztaházánál részegen vezetett, majd előzés közben balesetet okozott, amiben a szembejövő autó utasa a helyszínen meghalt, sofőrje, és ő maga pedig súlyosan megsérültek.

A férfi október 25-én délután Bugacpusztaháza külterületén, az 54-es főúton részegen vezetett egy szlovák rendszámú autót Soltvadkert felől Kecskemét irányába. A megengedettnél többel, 100-zal hajtott. Borult volt az ég, szürkületi látási viszonyok mellett az egyenetlen, hullámos, nedves úttesten nagy volt a forgalom.

A férfi egy előtte haladó járművet úgy kezdett előzni, hogy nem győződött meg arról, hogy a szembejövő sáv olyan távolságban szabad-e, hogy az előzés a forgalmat ne zavarja. Szemből érkezett is egy szabályosan egy autós, ezért a megpróbált visszatérni a jobb oldali forgalmi sávba.

Közben azonban az autójával

megcsúszott, megpördült, majd az úttesten keresztbe fordulva, a kocsi jobb oldali részével a szembejövő autónak ütközött. A balesetben a szembejövő autóban hátul, becsatolt biztonsági övvel utazó nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen belehalt. Ezen kívül mindkét sofőr súlyosan megsérült.

A férfi autóján lévő rendszám ráadásul egy másik, szlovákiai gépkocsira lett kiadva, a férfi autójának magyar forgalmi rendszáma volt, amiről a ő maga is tudott.

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű férfit az ügyészség halált okozó ittas vezetéssel, illetve egyedi azonosító jellel visszaéléssel is vádolja. Az ügyész börtönbüntetés, illetve vezetéstől eltiltás kiszabását javasolta vele szemben.