A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség javasolja az elsőfokú ítélet megváltoztatását, illetve a büntetések súlyosítását annak a párnak az ügyében, akik Kolumbiából, és Ecuadorból hoztak, illetve hozattak be kábítószert, Vas megyében pedig bordélyházat üzemeltettek.

A férfi a részben Magyarországon megvett, részben Dél-Amerikából behozott kokaint árulta.

A kokain behozatalába nőismerőseit is bevonta. Egy alkalommal a segítőjét Németországban ítélték el, máskor pedig banki hitelből finanszírozott 4 kg kokaint Győr-Moson-Sopron megyében foglaltak le.

Ezenkívül élettársával Szombathelyen bordélyházat tartott fenn. A férfi emellett engedély nélkül tartott pisztolyt és lőszereket is.

A bíróság a férfit, illetve élettársát kábítószer-kereskedelemben, bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésében, a férfit ezen kívül emellett lőfegyverrel visszaélésben is bűnösnek mondta ki, és ezért halmazati büntetésül az I. rendű vádlottat 10 év fegyházbüntetésre, és 1.000.000 forintos pénzbüntetésre, míg élettársát, a II. rendű vádlottat 7 év fegyházbüntetésre, és 500.000 forintos pénzbüntetésre ítélte, emellett forint-, euró-, peso-összegek, ingóságok és ingatlanok vonatkozásában vagyonelkobzásokat rendelt el.

A másodfokú ügyészség szerint a kiszabott büntetések nem arányosak az elkövetett bűncselekmények társadalomra való veszélyességével, illetve, hogy létfenntartásukat kábítószerrel és prostitúció elősegítésével kapcsolatos bűncselekményekből biztosították. Miután a törvényszék az ügyészség szerint a súlyosító körülményeket nem teljeskörűen tárta fel, illetve nem megfelelő súllyal értékelte, ezért is a

fellebbviteli főügyészség a kiszabott szabadságvesztések, mellékbüntetések, pénzbüntetések jelentős súlyosítását javasolja.