Terrorizálta a szálló lakóit egy gyulai férfi - Videó

Vágólapra másolva!
Rablás, önbíráskodás és testi sértés miatt emeltek vádat egy 25 éves gyulai férfi ellen, aki agresszív viselkedésével tartotta rettegésben a hajléktalanszálló lakóit.
Vágólapra másolva!

A büntetett előéletű férfi hajléktalanként élt, azonban erőszakos, agresszív viselkedése miatt nem fogadták be a hajléktalanszállóra. Ennek ellenére a férfi gyakran megjelent a szálló környékén, és több ismerőse is volt a bent lakók közül.

A férfi 2020 augusztus végén a szálló egyik bevásárlásból érkező 73 éves lakóját megfenyegette és követelte, hogy adjon neki 500 forintot, vagy leszúrja. Hogy a másik férfi komolyan vegye a fenyegetést, egy 6 centis kést nyomott a hasához.

A fenyegetés hatására a férfi azt ígérte, hogy még aznap átadja a pénzt, ezért a ismerőse elengedte.

November 27-én

megállapodott egy ismerősével kerti munka elvégzésében, és a lakására ment. Itt azonban leütötte ismerősét, követelte a nyugdíját, majd átkutatta a ruháit, és elvett tőle 125.000 forintot.

A pénzből 52.000 forintot aznap a barátnőjére bízott, míg a többit elköltötte. Délután a férfi

felkereste a barátnőjét, hogy visszakérje a pénzt, aki azonban nem volt hajlandó azt visszaadni. Ezért megverte a nőt, aki félelmében másnap visszaadta a pénzt.

A bántalmazásnak szemtanúja volt a hajléktalanszálló egyik lakója aki a nő segítségére sietett, a férfi pedig emiatt

ököllel arcon ütötte, majd szitkozódás közben válogatás nélkül ütni-verni kezdte a szálló előtt álló, további hat embert. A bántalmazottak közül öten könnyű sérüléseket szenvedtek.

Másnap

összeveszett a szálló egyik lakójával, majd rátámadt, és őt, illetve egy neki segítséget nyújtó nőt hosszú ideig ütött, vert, és rugdosott. Mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek,

ám csak a szerencsének volt köszönhető, hogy megúszták ennyivel.

Az ügyészség az erőszakos, többszörös visszaeső, letartóztatásban lévő férfit rablással, önbíráskodással, könnyű testi sértéssel és súlyos testi sértés kísérletével vádolja, és feltételes szabadságra bocsátás nélküli fegyházbüntetés kiszabását,

vagyonelkobzást és a bűnügyi költség megfizettetését javasolta vele szemben.